avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am vandut masina fara a incheia contract de vanzare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am vandut masina fara a incheia contract de vanzare cumparare si acum primesc procese verbale de contraventie

Buna ziua,Va rog ajutati-ma,am vandut masina fara contract de vanzare-cumparare#-o ,si cumparatorul(individul ) a trecut prin camere fara rovinieta,si amenda contraventionala imi vine mie,pana acum mi-au venit 2 a cate 750 lei.VA ROG Ajutati-ma!!!!!!
Am uitat sa mentionez,tipul nu mai raspunde!
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 08:42, 14 Martie 2012
Ati facut o mare greseala pentru care veti suporta consecintele. Nu aveti alta varianta decat sa gasiti cumparatorul si sa incheiati valabil actul de vanzare - cumparare. Pana la data incheierii actului sunteti considerat proprietarul de drept al autoturismului.
Nu va inteleg, pentru o taxa de aproximativ 40 de lei, ati dat talonul, cheile si probabil... chiar si cartea de identitate a autovehiculului. Sper sa nu fi facut si aceasta greseala. Daca da atunci adresati-va Politiei pe motivul ca acesta refuza inmatricularea. Vor lua masurile de cuvinta...
Pana intrati in legalitate, contestati amenzile.
In primul rand trebuie sa contestati procesele verbale de contraventie ca sa nu iesiti din termenul legal. In paralel trebuie sa va adresati instantei de judecata pentru a obliga cumparatorul sa inmatriculeze autoturismul pe numele lui si sa se constate radierea dreptului dumneavoastra de proprietate. Trebuie sa indicati datele de identitate a cumparatorului si sa va folositi de orice proba pentru a dovedi faptul ca ati instrainat masina paratului.
avvalentina a scris:

Pana intrati in legalitate, contestati amenzile.


Parerea mea este ca in aceasta situatie contestarea amenzilor pentru alte aspecte decat vicii in intocmirea procesului verbal de contraventie este nerelevanta atata timp cat in evidentele legale utilizatorul este proprietarul de drept al autoturismului. Dar este optiunea domniei sale, noi oferim opiniile noastre. :coffee:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare autovehicol drago55 drago55 As vrea sa stiu care ar fi calea legala pentru rezolvare unei situatii neplacute legata de instrainarea unui autoturism? Pe scurt .problema se rezuma ... (vezi toată discuția)
Auto vandut si neînregistrat Rrs Rrs Buna ziua, Am si eu o problema. La sfarsitul lui 2014, am vândut un autoturism. Acum, în 2016, am primit o amendă contravenţională de la CNADNR pentru ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare autoturism folosit todorileana todorileana Am incheiat un contract de vanzare-cumparare a unui autoturism in urma cu 4 ani.Acest contact a fost scris de mana,in 2 exemplare,primind in schimbul sumei ... (vezi toată discuția)