avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de lucru de 8h si 30min
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de lucru de 8h si 30min

Cat de legala este scoaterea din cele 8 ore a pauzei de masa? Motivatia fiind ca patronul plateste pentru 8 ore de munca nu pentru 7h si 30 de minute.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:05, 16 Martie 2012
Avand in vedere ca sunt peste 500 de angajati nu se aplica CCM pe Ramura?

Art. 36. - (1) Salariaţii beneficiază de o pauză de 15 minute, care este inclusă în timpul normal de lucru.
(2) Se poate acorda o pauză de masă mai mare de 15 minute cu condiţia prelungirii corespunzătoare a duratei zilei de lucru sau în funcţie de specificul activităţii. (asta e cam vaga, prelungirea zilei de lucru cu acordul angajatului sau o face de capul lui angajatorul fara sa il intereseze daca angajatul poate respecta sau nu programul de lucru, sau daca in conditiile date angajatul mai doreste sau nu prelungirea pauzei de la 15 minute la mai mult)
Despre care ccm pe ramura este vorba? ... intrucat o parte din aceste ccm-uri nu mai sunt in vigoare...:(
Industria textila.
pe site-ul MMFPS la sectiunea dialog social, subsectiunea CCM ramura acest CCM pe ramura textile a expirat.
Prin urmare nu se mai poate aplica asa ceva, numai daca CCM al unitatii prevede aceste obligatii.
Inteleg ca a expirat. Oricum nu am de ce sa continui subiectul. Dar ca o ultima nota as vrea sa mentionez ca nu am programul asta de ieri ci de 2 ani deja.

Alte discuții în legătură

Codul muncii mihaela tm mihaela tm sunt ingrijitoare la o gradinita cu program prelungit la 8 ore,cu doua educatoare pe tura la 5 ore program de lucru..intrebarea mea este daca ele au dreptul ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa neon butterflies neon butterflies Intr-o societate de constructii unde se lucreaza 8 ore/zi , care ar fi durata pauzei de masa ce trebuie trecuta in Regulamentul Intern? ma gandeam la 30 min... (vezi toată discuția)
Pauza de masa cristi peter cristi peter lucrez la o firma in productie cu program de 8 ore pe zi in schimburi mi se acorda pauza de masa 30 minute pe zi dar de cele mai multe ori pauza o iau dupa 30 ... (vezi toată discuția)