avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Depunere declaratie 200
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Depunere declaratie 200

mama mea are un hectar si jumatate de pamant la asociatie ,pe anul 2013 li s-a dat grau, ulei, boabe si o suma mica de bani , intrebare ea trebuie sa depuna declaratie 200? s-au depune persoana care are asociatia?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 02:52, 23 Mai 2014
200 "Declaraţie privind veniturile realizate din România”Cod 14.13.01.13 .

Cine trebuie să depună această declaraţie

Declaraţia se completează şi se depune, în mod obligatoriu, de către persoanele fizice care realizează, în mod individual sau într-o formă de asociere, venituri în bani şi/sau în natură din România, provenind din:
• Activităţi independente:
............................
Venitul cuvenit unei persoane fizice dintr-o asociere cu o persoană juridică română, microîntreprindere care nu generează o persoană juridică, determinat cu respectarea regulilor stabilite în titlul IV^1 din Codul fiscal, este asimilat, în vederea impunerii la nivelul persoanei fizice, venitului din activităţi independente, din care se deduc contribuţiile obligatorii în vederea obţinerii venitului net anual.

Nu au obligaţia depunerii declaraţiei persoanele fizice pentru care impozitul reţinut de plătitorii de venituri este final, potrivit opţiunii contribuabililor, în conformitate cu prevederile Codului fiscal.

Nu au obligaţia depunerii declaraţiei persoanele fizice care, în anul de raportare, au realizat venituri din activităţi independente impuse pe bază de norme de venit cu excepţia persoanelor care au depus declaraţiile de venit estimativ în luna decembrie şi pentru care nu s-au stabilit plăţi anticipate, conform legii.

• Activităţi agricole

pentru care venitul net se stabileşte în sistem real: venituri din cultivarea şi valorificarea florilor, legumelor şi zarzavaturilor, în sere şi în solarii, special destinate acestor scopuri, şi/sau în sistem irigat, precum şi din cultivarea şi valorificarea arbuştilor, plantelor decorative şi a ciupercilor, din exploatarea pepinierelor viticole şi pomicole şi din altele asemenea. Declaraţia se depune de contribuabilii care desfăşoară activitatea în mod individual şi/sau în cadrul unei asocieri fără personalitate juridică, constituită între persoane fizice şi care au optat pentru determinarea venitului net în sistem real, pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă.

[ link extern ]

Ultima modificare: Vineri, 23 Mai 2014
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii fiscale pentru activitatea de arendare teren zanionel zanionel am luat in arenda de la persoane din comuna pamant pe care l-am cultivat cu griu si fl.soarelui aprox.7 ha ,eu sant pers.fizica neautorizata am tractor ,plug ... (vezi toată discuția)
Impozit pfa adriana r adriana r Buna ziua, Sunt PFA, traducator autorizat. As dori sa stiu care este termenul depunerii acelei declaratii referitoare la venit la fisc. Si as mai avea o ... (vezi toată discuția)
2% Sorinsen Sorinsen Conform reglementarilor in vigoare cei care doneaza cei 2% din impozitul pe venituri ( conform art.57 alin.(4) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal ) ... (vezi toată discuția)