avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu mediu pe unitate nastere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu mediu pe unitate nastere copil

Buna ziua

Am nascut o fetita in luna feb 2012. Am facut o cerere la serviciu pentru acordarea unui salariu mediu pe unitate la nasterea unui copil.
Dupa ce am asteptat o luna de zile fara sa primesc un raspuns, am sunat la locul de munca si raspunsul nu m-a surprins deloc.
Cererea nu se aproba din urmatorul motiv:
Contractul colectiv de munca a expirat si nu se mai aplica de anul trecut? In ROI este specificat ca la nastere se acorda un salariu mediu pe unitate.
Va rog frumos sa imi spuneti daca se mai acorda acest salariu pe unitate si este doar o manevra sa nu primesc acesti banii?
Daca da, ce ma sfatuiti sa fac?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:17, 14 Martie 2012
Daca este prevazut in reg.intern , atunci sunt obligati sa va acorde acel salariu mediu pe unitate pentru nasterea copilului ... intr-adevar, de la 01.01.2011 nu mai exista CCMN.

Art. 242 C.mun.
Regulamentul intern cuprinde cel putin urmatoarele categorii de dispozitii:
.....
c) drepturile si obligatiile angajatorului si ale salariatilor;
.....

Regulamentul intern are exact aceeasi putere ca si contractul individual sau colectiv de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de nastere acordata de angajator NIKI 31 NIKI 31 buna seara, va rog sa-mi spune-ti daca CCMUN 2011-2014 obliga pe angajator(societate comerciala) sa acorde prima de nastere egala cu salariu mediu pe ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate acordat la nasterea unui copil cryssy cryssy buna ziua. Am o mare nelamurire in privinta salariului mediu pe unitate acordat mamei la nasterea unui copil. Mentionez ca am intrat in concediu pentru ... (vezi toată discuția)
Acordarea salariului mediu pe unitate la nastere andrea44 andrea44 acordarea salariului mediu pe unitate la nastere,mai e valabil in anul 2012-2013? as dori si numarul articolului de lege care aproba,anuleaza acest lucru.Si ... (vezi toată discuția)