avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu mediu pe unitate acordat la nasterea unui copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu mediu pe unitate acordat la nasterea unui copil

buna ziua. Am o mare nelamurire in privinta salariului mediu pe unitate acordat mamei la nasterea unui copil. Mentionez ca am intrat in concediu pentru cresterea copilului si odata cu actele depuse la servici pentru concediu as fi dorit sa depun si cererea pentru acest salariu mediu pe unitate dar mi s-a raspuns ca firma noastra nu acorda nimic,ca atare nu au primit cererea. Am insistat dar mi s-a raspuns ca s-au consultat cu avocatii firmei si au fost sfatuiti sa nu plateasca. Mentionez ca lucrez intr-un cazino cu 400 angajati.Ce ar trebui sa fac in continuare? Sa insist sa mi se primeasca cererea sau sa fac sesizare la ITM?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:36, 3 Decembrie 2011
Acest beneficiu il puteti primi doar daca este inclus in CCM-ul la nivel de unitate sau in Regulamentul Intern
Ajutorul de nastere va fi acordat numai daca exista asa ceva inclus in ccm aplicabil angajatorului, in reg.intern ala cestuia sau in c.i.m. incheiat cu acesta ... in caz contrar, nu exista o astfel de obligatie in sarcina angajatorului ... de la 01.01.2011 nu mai exista CCMN .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor nastere copil eionela eionela Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca angajatii MAI beneficiaza de ajutoarele prevazute in contractul colectiv de munca la nivel national 2011-2014 si ma ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca la nivel national 2011-2014 andreeaserban andreeaserban Buna ziua,as dori sa stiu daca acesta a fost aprobat si publicat in Monitorul oficial al Romaniei si daca nu in anul 2011 ce fel de contract au aplicat firmele? (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate,pentru nasterea fiecarui copil nogti nogti Buna ziua, Va rog ajutati-ma si pe mine. Vreau sa stiu daca dupa CCMUNN 2011-2014 mai este valabil acest articol (art. 51, lit. C): de a se acorda un salariu ... (vezi toată discuția)