avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... De ce nu sunt acceptate probele video in instanta?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

De ce nu sunt acceptate probele video in instanta?

Am o nelamurire,in instanta nu se accepta probele video,atunci intreb eu...de ce se dau amenzi sau se suspenda permisul de conducere conf inregistrare video,si la instanta noi daca contestam P.V,Politia vine cu foto si nu cu inregistrarea video(ca eu am fost sanctionat dupa imaginile video)?se cam bat legile cap in cap????
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:32, 14 Martie 2012
Pentru ca acele sisteme de inregistrare sunt montate in conditiile legii ,special pentru a face inregistrari asupra vehiculelor care tranziteaza anumite zone
Si in instanta se accepta probele video care sunt autorizate in conformitate cu disp art 91*1 Cod procedura penala
Daca este vorba despre o plangere impotriva unui proces verbal de contraventie, atunci sunt aplicabile prevederile Codului de procedura civila. Intr-o cauza civila se propun si se administreaza numai probele prevazute la art. 172 si urm. Cod procedura civila, inregistrarile video neregasindu-se in acest act normativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitati de dovedire a faptelor? Sergiu92 Sergiu92 Buna ziua, Stim cu totii despre cazurile de abuz de incredere sau de situatii in care nu poti dovedi faptele cu inscrisuri sau martori. Astfel se ajunge la ... (vezi toată discuția)
Înregistrările video sunt probe în dosar penal? ionela1987 ionela1987 Înregistrările video sunt probe în dosar penal?Un vecin mi-a distrus poarta cu drujba și m-a amenințat cu moartea.Nu am martori,dar vrea să îmi montez ... (vezi toată discuția)
Inregistrare video cyan cyan am o intrebare, poate ciudata. cum se prezinta practic in instanta de catre politia rutiera inregistrarea video a incalcarii unei reguli de circulatie. vine ... (vezi toată discuția)