avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Înregistrările video sunt probe în dosar penal?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Înregistrările video sunt probe în dosar penal?

Înregistrările video sunt probe în dosar penal?Un vecin mi-a distrus poarta cu drujba și m-a amenințat cu moartea.Nu am martori,dar vrea să îmi montez camere de supraveghere că sigur voi mai avea probleme cu vecinul pe viitor .Imaginile de pe camere vor fi suficiente ca proba în dosar?
Ultima modificare: Joi, 16 Decembrie 2021
ionela1987, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 17:46, 17 Decembrie 2021
Daca din inregistrarile video reies clar faptele vecinului sau se pot auzi si amenintarile, in cazul in care au si inregistrare audio, acestea pot fi suficiente pentru retinerea situatiei de fapt.
Ultima modificare: Vineri, 17 Decembrie 2021
Avocat Iofcea Maria-Cristina, Avocat
Conform disp Cod penal,inregistrarile video pot fi apreciate drept probe ,numai in cazul in care sunt dispuse de acttre autoritatea in domeniu=reprezentantii ministerului public
[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamne @ynoo, o data ca nu e conform disp Cod penal, ci conf disp Cod de procedura penala,
si doi, linkul duce catre norme penale expirate, adica care nu mai sunt in vigoare din 2014.
Si trei, probele video (in situatia expusa in mesaj) pot constitui probe in procesul penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As vrea sa stiu daca se ia in calcul o inregistrare video ca proba . gabriel ionescu gabriel ionescu va rog mult sa imi raspundeti si mie la intrebare de mai sus.multumesc.am dat cu spatele cu masina fara sa lovesc vreun om in parcarea din fata blocului .iar ... (vezi toată discuția)
Amenintare cu moartea - probe video - daune morale ContSters354748 ContSters354748 buna ziua. in spatele blocului in care stau eu ,am un vecin care a luat cateva amenzi pentru ca mi-au injurat parintii. tatal meu i-a facut si plangere penala ... (vezi toată discuția)
Lovire pe teren proprietate CEOFIOFI CEOFIOFI Buna ziua, Am incercat sa mut un gard pe terenul meu conf schitei cadastrale, deoarece intentionam sa vinde teren + imobil--iar vecinul nemultumit ca nu mai ... (vezi toată discuția)