avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Procedura de insolventa?!
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Procedura de insolventa?!

Ce se intimpla cu un apartament cumparat de la o firma cu plata integrala si pentru care inca nu s-a facut intabularea deci exista doar un antecontract de vinzare cumparare? exista riscul ca acum intrind firma vinzatoare in procedura de insolventa sa fie posibilitatea sa il ia banca??? Am inteles ca ceea ce se poate face acum este o incheiere de data certa la un notar si apoi acel antecontract inscris in cartea funciara... insa din cite stiu eu,,, banca are prioritate....#-o
Cel mai recent răspuns: Angelinne , utilizator 12:20, 20 Martie 2012
Daca banca are ipoteca asupra imobilului respectiv, va avea prioritate la recuperarea debitului.
Antecontractul poate fi inscris in carte funciara, dar chiar si in acest caz ipoteca bancii asupra imobilului este prioritara.
Daca societatea are un contract de credit fara sa existe ipoteca asupra apartamentului respectiv anterioara antecontractului de vanzare-cumparare, introduceti o actiune la judecatorie prin care soliciati sa se pronunte o hotarare care sa tina loc de vanzare-cumparare. Aceasta actiune nu se va suspenda la deschiderea procedurii insolventei, insa atentie ipoteca asupra apartamentului sa nu fie anterioara antecontractului.

In cazul in care se deschide procedura insolventei si ipoteca exista la momentul incheierii antecontractului. va puteti inscrie la masa credala cu suma platita.
Am fost azi la un notar ales de firma care intra in lichidare unde ne-au trimis sa facem inscriere de data certa...adica au facut ei o incheiere de autentificare pe acel antecontract. Notarul spunind ca dupa vechiul cod civil , contractul fiind incheiat in 2007 vom fi protejati prin articolul 93.1 din legea insolventei . Ceea ce stiu eu este ca au fost ridicate ipotecile de pe o parte de apartamente... anul trecut puteam face intabularea... dar spuneau ca ne mai dau o diferenta de TVA... si ca o sa semnam deodata actele la notar. Am fost si am dat o declaratie notariala cum ca nu am beneficiat de cota de 5% tva si de aproape 1 an asteptam sa primim banii urmind ca sa facem intabularea. O parte din vecini s-au intabulat deja. Nu stiu daca acum sa merg sa inscriu contractul in CF?!si ce trebuie sa mai fac...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare-cumparare cu o firma aflata in insolventa ContSters241534 ContSters241534 Buna, Am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu o persoana juridica in 2007 pentru un apartament. Am achitat in totalitate contravaloarea ... (vezi toată discuția)
Interpretare art.93/1 legea insolventei munteanu luminita munteanu luminita am cumparat un apt.intr-un imobil care la momentul antecontractului era in curs de edificare.am luat in posesie apt .un an ma tarziu,il folosesc dar din ... (vezi toată discuția)
Declaratie falsa, inselaciune constanta2009 constanta2009 Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie. Am incheiat la notariat cu o persoana \"X\" un antecontract pentru cumpararea unui apartament prin ... (vezi toată discuția)