avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Contract de vanzare cumparare apartament in imobil nou
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Contract de vanzare cumparare apartament in imobil nou

Buna seara. Se poate incheia un contract de vanzare-cumparare a unui apartament dintr-un imobil nou, cu toate actele gata, inclusiv cadastrul si intabularea imobilului, dar fara sa aiba intabularea drumului de acces (sau de servitute) ? Intreb aflandu-ma in postura de cumparator, contractul de credit fiind aprobat si semnat, avansul fiind platit la dezvoltator, cu antecontract de vanzare-cumparare. Mentionez ca notarul actual ne spune ca nu se poate incheia fara intabularea drumului de acces. Dar vreau si o alta parere a unui specialist, poate exista vreo alta cale, portita pentru a fi incheiata vanzarea. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristian Cojocariu , utilizator 22:33, 28 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In principiu cel care trebuie sa accepte este notarul. Dar tot notarul poate stipula in contract faptul ca la data cumpararii drumul de acces nu exista inscris in cartea funciara dar ca dezvoltatorul se obliga sa inscrie acel drum pana la data .......
Daca ati luat credit pentru cumpararea acelui apartament cu ipoteca asupra lui si banca poate ridica pretentii privind inscrierea drumului de acces. Intrebarea este urmatoarea - Cum au inscris dezvoltatorii imobilul in cartea funciara fara sa aiba si drumul de acces inscris. ? Intrebati.

Daca creditul nu presupune inscrierea unei ipoteci in favoarea bancii care v-a acordat creditul atunci totul tine de notar.
Va multumesc ! Ne interesam cum ne-ati indicat dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare drum de acces Cristian Cojocariu Cristian Cojocariu Buna dimineata. Am o problema din partea unui dezvoltator imobiliar in sensul ca : Am contractat un credit imobiliar ipotecar prin BCR la data de 7 februarie, ... (vezi toată discuția)
Procedura de insolventa?! Angelinne Angelinne Ce se intimpla cu un apartament cumparat de la o firma cu plata integrala si pentru care inca nu s-a facut intabularea deci exista doar un antecontract de ... (vezi toată discuția)
Garsoniera fara cadastru car-men car-men Buna ziua, Vreau sa cumpar o garsoniera dar nu are cadastru. Urmeaza sa il faca cu un avans pe care i l-as da eu in urma semnarii unui antecontract. Ce ... (vezi toată discuția)