avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata debit din contul altei firme
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata debit din contul altei firme

Buna ziua,

Revin cu o alta intrebare :D Ce ar trebui sa fac in situatia in care se efectueaza o plata catre un furnizor din contul altei firme? Sa fac un contract de imprumut intre cele 2 firme care au acelasi administrator si director general? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: jade_0923 , utilizator 18:38, 15 Martie 2012
Nu puteti incheia contracte de imprumut intre doua societati, intrucat niciuna dintre acestea nu are calitatea de IFN
Puteti insa incheia contracte de imprumut (creditare) intre societate si o persoana fizica (aceasta putand fi administratorul societati, asociatul societatii sau o persoana terta), in calitate de imprumutator.
Sau, daca aveti toate elementele, puteti incheia un contract de cesiune de creanta in care societatea platitoare este cesionar, societatea pentru care se plateste este debitor cedat iar societatea care incaseaza este cedent
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2012
juridic dana, utilizator
Am inteles, va multumesc frumos pentru raspuns. O zi buna!
Daca sunt societati afiliate (au aceiasi asociati), atunci se poate merge pe un imprumut intre firme, folosind contul 451

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari contabile la contract cesiune Vilcu Gina Vilcu Gina Va rog sa ma ajute cineva!!! #-o In urma unei cereri de rambursare TVA de catre cedent, acesta in baza contractului de cesiune creanta a cedat catre cesionar ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta n_parvan n_parvan Am nevoie de un model de contract de cesiune de creanta. Ma poate ajuta cineva? Multumesc! (vezi toată discuția)
Cum se poate cesiona/vinde o societate cu datorii la stat in mod absolut legal? coca112729 coca112729 Buna seara! Sunt asociat unic la o farmacie care are datorii la stat si la furnizori in valoare de 270000 ron. Port discutii cu o firma mare care doreste sa ... (vezi toată discuția)