am o problema cu fondurile europene
o firma din EU a castigat o licitatie de achizitii lucrari cei care verifica dosarul "conditioneza" ca firma sa faca dovada punctului de lucru in Romania,castigatorul sustine ca acest lucru daca este necesar va fi deschis din acest moment,cei de la fonduri sustin ca trebuia deschis anterior.
castigatorul sustine contrariul sustinand ca daca nu castiga licitatie nu avea rost sa deschida un punct de lucru in Romania ....cine are dreptate????
In contractul de finantare al masurii 121, capitolul de achizitii scrie:
- Ofertantii vor demonstra ca au domeniul de activitate principal sau secundar inscris in certificatul ORC/institutii echivalente pentru furnizorii externi, care raspunde cererii de oferte.
Daca nu exista alte prevederi emise de AM,OI,minister, atunci nu au dreptate.Trebuie doar sa prezinte echivalentul certificatului ORC
Va puteti adresa la Autoritatea de management,sau la DLAF pentru aceste nelamuriri, dar ce este interesant este ca dvs sustineti ca "verificatorii de fonduri EU.."solicita aceste conditii...nu achizitorul.
Solicitati baza legala, asa cum v-a recomandat colegul.
da... am auzit de asemenea conditii impuse de autoritatile de management de proiect din Romania care se ocupa cu fondurile europene (sunt strict conditii de eligibilitate impuse de romani, nu cerute de aia de la UE).
nu stiu la ce linie de finantare va referiti... dar exista astfel de conditii... In situatia descrisa de dvs. trebuie citit foarte bine Ghidul de Finantare si (eventual) soclicitat un punct de vedere Autoritatii de Management de proiect (cea care da banii) pentru ca pare a fi discriminare (de ce sa nu aiba voie prestatorul din UE sa oferteze, cu declaratie pe proprie raspundere ca isi face punct de lucru daca castiga lucrarea ???). Stiu ca o astfel de discriminare nu e permisa de Uniunea Europeana (sa nu fie o tampenie strict romaneasca)
Eu cred ca este o confuzie legata de inregistrarea TVA-ului intracomunitar. Dumneavoastra nu aveti de unde sa stiti, cei cu verificarea aveau ei o idee si uite cum se duce pe Apa Sambetei inca un proiect de finantare. Bravos. Exista si un Acord Cadru de Aderare pentru statele membre UE care permite desfasurarea avtivitatilor economice intracomunitare, trimite superverificatorilor un SMS pentru actualizarea legislatiei. Ghidul nu este legislatie. GHIDUL este un document orientativ, cadru, dar orientativ. Daca in ghid sunt conditii contrare legislatiei NU FACI ce spune ghidul, faci ce spune LEGEA, inainte notifici AM-ul de prostie. Daca crezi ca te vei ascunde dupa GHID la control, si fapta devine penala potrivit legislatiei te vor ascunde bine. O sa gasiti in ghid legislatie abrogata, neaplicabila, neactualizata, ehee puiii mosului. Sunt situatii cand de la scrierea proiectului pana la contractare au schimbat Codul Fiscal. Ce respecti ghidul sau codul fiscal? Eu zic sa te ti de legislatie.