avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general DECLARATIA 300
Discuție deschisă în Contabilitate în general

DECLARATIA 300

buna seara, daca tin contab cantitativ valoric si inregistrez raporturile Z 707.01=4427.01 tva 9% si 707.01=4427.02 tva 24% cand dau din program transfer in decla 300 im baga suma la 24%, tva de 9% nu trebuie trecut in decla 300?nu trebuie sa existe ceva sa le bag separat?sunt bonuri fiscale
Va mutumesc
Cel mai recent răspuns: lucianrosca , utilizator 21:42, 15 Martie 2012
Ar fi trebuit sa apara separat. Cred ca e mai oportun sa vorbesti cu programatorul.
Nu cred c-ati fost tocmai inspirata cu cele 2 analitice pentru 4427.Progranul dvs nu poate face diferenta intre un TVA de 9% si unul de 24% doar pentru ca i-ati atasat sinteticului 01 si 02.E nevoie de o setare suplimentara, de-o bifare undeva.Luati legatura cu administratorul programului sa va indrume in ajustarile necesare.:)
In plus, decontul de tva se intocmeste dupa jurnalele de vanzari si cumparari, nu dupa balanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot face o rectificare? analici analici Buna seara Va rog daca ma puteti ajuta : in luna a 9 la o firma care are \"Z\"-uri am gresit intr-o zi suma si deorece clientul nu mi-a adus \"Z\"-ul final ... (vezi toată discuția)
Factura inregistrata gresit denisa2011 denisa2011 buna ziua in luna martie 2012 am inregistrat o factura fiscala cu 100 de lei in plus fara tva cum fac sa coerctez aceasta eroare am facut 4111=4427 -24 si ... (vezi toată discuția)
Riscuri neinregistrare factura in jurnalul de cumparari sensoaltec sensoaltec buna, la un control venit de la finante la firma unde muncesc, s-a descoperit ca am uitat sa inregistrez in jurnalul de cumparari o factura. ce risca firma ... (vezi toată discuția)