avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA firma neplatitoare de tva doreste sa faca export in UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

firma neplatitoare de tva doreste sa faca export in UE

Am nevoie de ajutor va rog.Detin un srl platitor de impozit pe venit , neplatitor de tva care se ocupa cu cresterea viperelor si comercializarea veninului acestora. Am gasit un client in UE , nelamuririle mele sunt :
- trebuie sa devin platitor de tva?
- trebuie sa ma inscriu in ROI?
- exportul pe care il voi efectua se factureaza cu sau fara tva?
Va multumesc mult de ajutor
Cel mai recent răspuns: ocristina , utilizator 20:02, 12 Aprilie 2012
nu puteati sa ramaneti neplatitori de tva intrucat ati fi depasit plafonul de scutire de 35.000 euro.
mai mult decat atat, faptul ca ati devenit platitori de tva va avantajeaza pentru ca aveti drept de deducere pentru achizitiile interne si implicit puteti solicita rambursare, iar pretul de livrare ramane acelasi pentru ca oricum nu contine tva, fiind o livrare scutita.

daca aveti achizitii interne de 250.000 euro inseamna ca veti avea de recuperat de la statul roman 60.000 euro (daca nu ati fi fost platitori de tva pierdeati acesti bani).

in concluzie, maria sa statul va avantajeaza mai mult decat va ganditi dvs.
intradevar voi castiga mai multi bani decat imi facusem eu calculul initial, supararea mea venea din faptul ca a trebuit sa alerg sa fac aceste proceduri contra cronometru pentru a nu pierde contractul. In situatia normala puteam sa semnez contractul sa fac pima livrare si m-as fi inregistrat ca si platitor de tva datorita depasirii cifrei de afaceri si atunci nu mai stateam cu inima cat un purice ca o dau in bara si nu obtin actele necesare in timp util .Oricum multumesc pentru ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl nou neplatitor de tva a achizitionat din spania produse de 14 300 euro , devine platitor de tva in urma acestei achizitii? hilo hilo un srl infiintat in luna noiembrie 2010 ca fiind neplatitoare de tva a achizitionat dintr-un stat membru ue adica spania confectii in valoare de 14 300 ... (vezi toată discuția)
Pfa inregistrare in roi? flintes flintes Buna ziua ! In legatura cu inregistrarea mea ca PFA neplatitor de TVA in ROI mi sa raspuns. Pentru a desfasura o activitate in UE trebuie sa ma inscriu in ROI ... (vezi toată discuția)
Reg op. intracomunitari Mariralu Mariralu Se poate inscrie in ROI un SRL neplatitor de TVA ? Multumesc anticipat pentru ajutor. (vezi toată discuția)