avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cum calculez cei 2% pe care sa-i virez unei asociatii?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cum calculez cei 2% pe care sa-i virez unei asociatii?

O persoana este angajata din Mai 2011 pana in Februarie 2011 cu un salariu de 800 ron brut. Din 29 Februarie are salariul de 700 ron brut. Cum se calculeaza cei 2% din venit? Ce suma pot vira lunar catre o asociatie?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 09:13, 16 Martie 2012
Procedura este urmatoarea: nu aveti ce calcula. Persoana in cauza va completa formularul 230 cu datele personale, va bifa ca e de acord cu directionarea 2% si datele cerute in formular ale ong-ului catre care doreste sa directioneze suma de 2%. Suma o calculeaza finantele care au evidenta din declaratia fisa fiscala pe care firma a depus-o pentru angajatul respectiv. Atat. Formularul il depune la administratia financiara de domiciliu pana la 25 mai 2012.
Suma ce rezulta nu o virati dumneavostra direct ong-ului ci cei de la finante o directioneaza din impozitul pe venitul din salarii deja platit de firma, catre ong-ul ales. Asta se va intampla cam spre sfarsitul anului 2012 cand acesta va avea banii in cont.
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2012
george-neagu, moderator
george_neagu a scris:

din impozitul pe venitul din salarii deja platit de firma,


Ma iertati.. nu e platit de angajat si virat de angajator? Stopaj la sursa....
Ca sa fiu si mai exact, e retinut de la angajat. Da. Impozitul pe venitul din salarii e cu stopaj la sursa.
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2012
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doi la suta din impozit faraC130 faraC130 Buna ziua Stiu ca pot directiona doi la suta din impozitul pe venit catre anumite societati non profit sau alte categorii. Am citit mai multe si pe net si pe ... (vezi toată discuția)
Semnătura mea falsificată! carolina21000 carolina21000 Semnătura mea falsificată !Escrocherie făcută de arendașă ! Menționez că la data de 30 septembrie 2020, am primit prin poștă o notificare de la ANAF ... (vezi toată discuția)
Impozit 2% danamatea danamatea va rog sa-mi spuneti care este procedura pt ca parintii copiilor dintr-o gradinita sa poata opta pt plata celor 2% din salariu catre gradinita? va multumesc ... (vezi toată discuția)