avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legea 230- referire la cele 15 zile pt. plata ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legea 230- referire la cele 15 zile pt. plata cheltuielilor

Buna ziua,am si eu o nedumerire in legatura cu cele 15 zile pe care un musafir le sta intr-un imobil.Cf. legii 15 zile intr-o luna, dar daca sta 15 zile consecutiv, mai precis 10 zile intr-o luna si 5 in luna urmatoare?, se poate trece la intretinerea unei luni.
Daca da cf. carei modificari aduse la lege?
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:56, 16 Aprilie 2012
Probabil ca si costurile cu intretinerea sunt foarte mari si ne aducem din nou aminte de zicala "lucrul impreunat miroase a ....... ".
kyk a scris:

...un vecin a fost in situatia respectiva. la inceput a fost deacord sa plateasca o persoana in plus, dar mai apoi a venit si a cerut cf.carei legii l-am trecut la intretinere cu 1 perosana.


Raspunsul estechiar in textul postat de dumnaevoastra. Daca a fost deacord sa-i treceti o persona in plus, a facut-o, sau asa era normal sa o faca in scris. Acel scris ste acordul lui. Conducerea asociatiei a acceptat si-a dat si ea acordul ca doar nu putea sa refuze un om cinstit.
Aceasta este intelegerea partilor (proprietar si asociatie) si-aceasta este legea de care se inetresa persoana care s-a razgandit. Prezentati-i hartia scrisa de el.
Intelegerea partilor este lege!
@kyk,
Scuzele mele, dar din postarea initiala, eu asa am inteles, ca dvs. ati fi cel "napastuit" de un vajnic administrator.... Oricum, ramane valabi ce-am spus in legatura cu felul cum unii dintre vecinii nostri incearca sa ne prosteasca. Nimic nou sub soarele patriei.
Colegii nostri si-au spus parerea, asa ca lasati situatia asa cum ati intocmit-o, in conditiile in care proprietarul a anuntat o persoana in plus. Sa vina cu argumente.
La noi s-a hotarat in urma cu ani buni ca sa se treaca la intretinere orice persoana care sta mai mult de trei zile! Este abuziv dar daca asa au cazut de acord nu au facut decat sa dea nastere la discutii! La cheltuielile /persoana intra cf lista afisata salubritatea,ascensor,salariu personal de serviciu,impozite si taxe, dif apa rece,calda:-/
Nu numai ca este abuziv, dar este nelegal si se sfideaza legea in detrimentul celor care au dreptul ca, locuind mai putin de 15 zile, sa fie scutiti de plata cheltuielilor care se repartizeaza pe numar de persoane.
Legea spune de 15 zile, apai nicio asociatie din tara asta, asociatie care se pretinde ca lucreaza in legalitate, n-are a incalca legea. Asociatiile de proprietari nu sunt stat in stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar persoane luate in calcul la intretinere HarasimFlorian HarasimFlorian Am depus o cerere de scoatere de la plata cotelor la intretinere a doua persoane iar presedintele asociatiei de proprietari refuza sa o ia in consideratie ... (vezi toată discuția)
Ce drept are administratorul de bloc sa treaca la intretinere mai multe persoane dacat trebuie? mihaela12345 mihaela12345 Administratora parintilor mei au trecut la intretinere 4 persoane, desi stateau doar 2. Cand au intrebat parintii mei de unde au scos asa ceva au zis ca m-a ... (vezi toată discuția)
Plata la intretinere Viorica Honciuc Viorica Honciuc Avem intr-un apartament 2 musafiri care au stat 14 zile. Cum se procedeaza cu plata la intretinere? Se pot pune la plata proprietarul, avand in vedere ca asa ... (vezi toată discuția)