avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... valabilitate extras de carte funciara pentru ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

valabilitate extras de carte funciara pentru autentificare

Anul trecut pe 10 noiembrie am cumparat o garsoniera, dar extrasul de carte funciara cerut de notar purta data de 2 noiemvrie. Dupa cate stiu, valabilitatea lui este de 5 zile. Este vreo problema, in sensul ca ar exista un risc, ca in intervalul dintre expirarea extrasului si incheierea actului de vanzare cumparare, fostul proprietar sa mai fi vandut aceeasi casa si altcuiva ?

Vreau sa mai adaug ca cererea de extras de ccarte functiara pt autentidicare s-a depus in 2 noiembrie, in acest interval a fost si un week-end, si am socotit ca termenul de 5 zile expira marti seara, pe 8 noiembrie. Vanzarea s-a facut pe 10, deci practic a fost o singura zi la mijloc. Cred ca temerile mele sunt absurde, dar as dori sa aflu si parerea unor specialisti. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Martie 2012
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 21:50, 19 Martie 2012
In situatia mentionata nu exista nici un risc
Va multumesc, alte pareri ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti merge la Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara sa faceti o verificare.
Dupa cumpararea locuintei, prin intermediul notarului, aceasta a fost intabulata pe numele meu si am primit un extras de carte funciara. Deci in acest moment, intabularea este ok, e pe numele meu. DAR: intrebam daca este posibil in scurtul interval de timp dintre expirarea extrasului de CF pentru autentificare, si vanzare, ca vanzatorul sa mai fi vandut unei alte persoane aceeasi casa, si aceasta sa nu o fi intabulat, astfel incat acum intabularea e pe numele meu. Daca nu a intabulat-o, cum imi pot da seama ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notarul la care ati perfectat dumneavoastra contractul de vanzare-cumparare, a facut demersul de intabulare la OCPI.
Daca cel ce va vandut dumnreavoastra ar fi vandut si altcuiva in acele zile, pai si notarul celalalt, la care se legaliza acel contract, ar fi facut demersul de intabulare la OCPI. Toti notarii colaboreaza cu OCPI pentru intabularea imediata a proprietatii.

Doar daca discutam de un contract facut pe semnatura privata, pe zdelca, o promisiune de vanzare cu avans... si nu contract de vanzare-cumparare prin notariat, atunci da, se poate ca cineva sa fie inselat.
In trecut cand intabularea si-o facea fiecare nou cumparator, erau unii care uitau sa o faca, dar acum intabularea se face prin protocol intre notari si OCPI, imediat.
Totusi, ca sa va linistiti treceti pe la notarul dumneavoastra, transmiteti-i primavara frumoasa si explicati-i framantarea pe care o aveti.

Alte discuții în legătură

Intabulare carte funciara ContSters9695 ContSters9695 In cazul in care s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare care are ca obiect o constructie, nu si terenul, iar contractul e certificat de avocat, pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ce acte trebuie sa primesc de la notariat la intocmirea ... valentinap39 valentinap39 Buna ziua. Ce acte trebuie sa primesc de la notariat la intocmirea contractului de vanzare cumparare a unui teren intravilan (pt constructie)? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare imobil adighe adighe Buna ziua si bine v-am gasit, Doresc sa vand un imobil proprietate personala, dar singurele acte pe care le am sunt contractul de vanzare-cumparare intre ... (vezi toată discuția)