avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii buna ziua
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

buna ziua

ce obligatii financiare are o firma de arhitectura care angajaza un arhitect cu contract de cesiune a drepturilor de autor
Cel mai recent răspuns: Rodica Teodorescu , Consultant fiscal 12:00, 17 Martie 2012
Obligatiile platitorului de venit / calculeaza, retine, declara si vireaza pentru veniturile platite:
1. impozit pe venit 10% (venit brut-contributii sociale retinute). Se poate si 16% daca persoana respectiva opteaza in contract.
2. Contributii sociale individuale/cota%x(venit brut-chelt.forfetare)
2.1. pensie(CAS) si somaj, cu exceptiile din Art.III OUG 58/2010/ daca e pensionar nu, daca e salariat si veniturile sunt ocazionale etc., verificati textele de lege indicate
2.2. dupa 1 iulie 2012,CAS si sanatate(CASS) cu exceptiile din Cap.II, Titul IX indice 2 din Codul fiscal./ nu se datoreaza daca e salariat, pensionar etc. verifiacti textele de lege indicate.

Daca persoana respectiva e IMPUSA IN SISTEM REAL, dupa data de 1 iulie 2012 , ca platitor de venit (societatea) nu a aveti obligatii privind retinerea contributiilor individuale pentru veniturile platite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara lecalavinia lecalavinia ce obligatii fiscale are un arhitect care lucreaza cu contract de cesiune a drepturilor de autor (vezi toată discuția)
Obligatii platitor de venit pentru pfa MARIA MAGDALENA HISUM MARIA MAGDALENA HISUM Buna ziua, Va rog sa imi spuneti care obligatiile platitorului de venit care a angajat cu contract de prestari servicii PFA, conform modificarilor legislative ... (vezi toată discuția)
Plati pt pfa conf noului cod fiscal, care e angajat sibianul80 sibianul80 Buna ziua. Nici mie nu mi-e clar cat si ce am de platit. Sunt angajat la o societate cu norma intreaga. Pe langa asta am un PFA de prestari servicii pt ... (vezi toată discuția)