avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Farmacie/Magazin produse din plante
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Farmacie/Magazin produse din plante

Buna seara! / Buna ziua!

O cunostinta doreste deschiderea unei "farmacii naturiste" sau "magazin naturist".
Produsele vor fi: tincturi, gemoderivate, ceaiuri, medicamente din plante (exemplu: biter suedez, ulei de catina, diverse pastile din plante) altele.
Prtodusele sunt achizitionate de la furnizorii autorizati existenti pe piata.

Din experienta stiu ca la aceste magazine se vand produsele fara reteta de la medic.

Intrebari:
Este nevoie de autorizatii speciale pentru functionarea acestui tip de magazin?
Este nevoie ca persoana care detine magazinul sa aiba studii de specialitate (medicale)?
Vanzatorul este obligatoriu sa aiba studii in farmacie? sau poate sa vanda si o persoana cu studii medii?


Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: anitsirc , utilizator 18:44, 18 Martie 2012
Buna ziua, din nou :)

O sa incep prin a lamuri termenii:

Farmacia vinde: Medicamente si OTC-uri (abreviere de la over the counter, categoria: vitamine, minerale, analgezice usoare) adica produse pentru care nu este necesara o prescriptie medicala, si anumite produse naturiste.

Magazinul naturist: produse parafarmaceutice, produse homeopate, produse de puericultura, produse cosmetice, plante anodine, produse alimentare bio (pulberi, cereale, batoane energizante, etc), produse de igiena, produse pentru aromaterpie etc. - pe scurt orice produse considerate nemedicamentose

Cand achizitionati produsele de la furnizori, ele trebuie sa aiba avizul Ministerului Sanatatii.

Raspuns la intrebari:
1. toate autorizatiile necesare infiintarii unui s.r.l. (nu aveti nevoie de alte autorizatii speciale)
2. nu este necesar ca actionarii societatii sa aiba studii medicale
3. vanzatorul poate avea studii medii

La punctul 3 ,cred ca este important sa tineti cont de faptul ca aveti nevoie totusi de o persoana care ar trebui sa aiba macar un training minimal, in privinta produselor pe care le vinde. De obicei clientii, intreaba vanzatorul despre proprietatile remediului, cum se foloseste, ce doza trebuie luata, in ce perioada, care ar fi contraindictiile, etc.
Daca vanzatorul nu este in masura sa raspunda, clientul se poate razgandi in a mai cumpara si va merge in alta parte, unde poate primii aceste informatii.
Trebuie avut in vedere acest aspect, deoarece "concurenta" dvs. (farmacia vinde si aceste produse) are angajati numai farmacisti, iar acestia cunosc gramajele, substanta de activa, etc. si in consecint pot sfatui clientul.

Cunostiintele vanzatoarei se vor reflecta in profitul magazinului....asa ca trebuie sa va ganditi serios la acest aspect.

Toate cele bune.
perfect raspunsul! Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin online cu medicamente naturale Monica Gabriela Voicu Monica Gabriela Voicu As putea vinde medicamente naturale fara OTC-uri online ? Mă interesează doar online.. fara să am un spatiu special... Care sunt actele necesare pentru ... (vezi toată discuția)
Magazin online cu produse naturiste dianacorbeanu dianacorbeanu Buna, Am un magazin online (www.medicamente-plante.ro) pe care deocamdata am publicat diferite articole despre plante medicinale, terapii alternative etc. ... (vezi toată discuția)
Srl pentru vanzare produse naturiste alinedelea alinedelea Va rog sa-mi spuneti care sunt codurile CAEN cele mai potrivite pentru un srl existent prin care se doreste vanzarea de produse naturiste.Ma intereseaza daca ... (vezi toată discuția)