avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata MApN
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata MApN

Pentru o persoana care a lucrat in sistemul MApN ,timp de 16 ani numai la grupa I-a si mai are de lucrati 10 ani la Grupa a II-A, are 45 de ani.Poate sa se inscrie la anticipata in baza legii pensiilor militare?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:22, 21 Martie 2012
Dar anticipat partial poate?
Poate beneficia de pensie anticipata partiala la implinirea varstei de 60 de ani, deci dupa ce indeplineste conditiile pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta. Acesta a fost si motivul pentru care, in mesajul meu anterior, nu am mai scris nimic despre pensia anticipata partiala. Varsta de 59 de ani si 6 luni este varsta standard de pensionare redusa datorita perioadelor lucrate in grupe de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta de pensionare pentru militari Dreptul muncii Dreptul muncii Cat este varsta de pensionare pentru militari, acum cu noua lege a pensiilor? A ramas la 55 ani sau este la 60 de ani, pentru fiecare caz in parte (in functie ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie - activitate in politie floring64 floring64 Vă rog să-mi spuneţi dacă am vârsta de 47 ani şi 8 luni pot să ies la pensie în următoarele condiţii: - 9 luni de armată; - 6 ani siderurgie / ... (vezi toată discuția)
Solicitare referitor drept de pensie militara pentru sgv conform legii 263/2010 romica66 romica66 Buna ziua, Ma numesc Nicolae Romulus Filip, am fost angajat ca militar pe baza de contract/sgv si am fost trecut in rezerva pe data de 4 aprilie 2009, la ... (vezi toată discuția)