avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto

am cumparat un autoturism nou in 2011 se poate recupera taxa auto va multumesc
Cel mai recent răspuns: nicu100 , utilizator 17:06, 20 Martie 2012
Ptr auto noi luate 0 km din Romania ,nu se poate recupera taxa .Imi pare rau. Daca auto se inmatriculeaza macar o zi in UE si apoi este adus in Romania ca SH(si poate sa fie si cu o km),atunci se poate recupera taxa platita.
Eu am auzit ca se poate recupera taxa platita si pentru autoturism nou inscris in circulatie.
ART. 4
Obligaţia de plată a taxei intervine:
a) cu ocazia primei înmatriculări a unui autovehicul în România;

ART. 4
(1) Obligaţia de plată a taxei intervine:
a) cu ocazia înscrierii în evidenţele autorităţii competente, potrivit legii, a dobândirii dreptului de proprietate asupra unui autovehicul de către primul proprietar din România şi atribuirea unui certificat de înmatriculare şi a numărului de înmatriculare;

Nici legea anterioara nici cea actuala nu face face distinctie daca masina este noua sau veche ori daca autov. este din RO sau provine dintr-o alta tara din UE. Ca atare, dupa parerea mea se poate recupera taxa.
multumesc am sa incerc
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2012
nicu100, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca se recupereaza taxa auto la vanzare cumparatorul va plati din nou aceasta taxa? tcata tcata Buna ziua, Doresc sa recuperez taxa auto pentru un autoturism inmatriculat in luna august 2007. De asemenea doresc sa vand acest autoturism peste cateva ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto darian2006 darian2006 Buna ziua! Daca doresc sa cumpar un fiat brava din 1997,benzina,1370 cm cubi si 55 cp,inmatriculat in romania,in 03.01.2012,am de platit taxa de poluare si ... (vezi toată discuția)
Noua taxa auto sherifu19 sherifu19 Buna iziua,am si eu o intrebare:Ce se intampla cu taxa daca eu ca potential cumparator al unei masini inscrise dupa 2007 pentru care a fost platita taxa auto ... (vezi toată discuția)