avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata concediului medical in timpul sarcinii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata concediului medical in timpul sarcinii

buna seara,

am o intrebare legata de plata concediului medical pe perioada sarcinii:sunt insarcinata in 25 se saptamani,kucrez la program de 6 ore si as vrea sa imi iau medical;intrebarea este cat % se plateste si din ce?brut sau net?

multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 19:42, 19 Martie 2012
Daca este c. medical pt. boala obisnuita,se plateste 75%din media zilnica a bazei de calcul,multiplicat cu nr. de zile lucratoare(care se platesc)de cm.in luna respectiva.
Baza de calcul se stabileste prin insumarea salariilor brute realizate in ultimile 6 luni anterioare cm,iar media zilnica a bazei de calcul prin raportarea bazei de calcul astfel stabilite la nr. de zile lucratoare din cele 6 luni.
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2012
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de boala felisana felisana Am un angajat care are salarul brut de 650 lei, iar cel net este de 573 lei. Luna iunie a lipsit integral fiind bolnav, procentul de boala fiind 100% ca e ... (vezi toată discuția)
Calcul medicale 23ti 23ti Buna seara! As dori sa stiu cum se calculeaza un concediu medical, daca in ultimele 6 luni a avut concediu pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani, si a ... (vezi toată discuția)
Concediu medical ganca ganca as dori sa stiu cum se face calculul pt concediu medical cu boala obisnuita se scade 25% din salariul de incadrare si se mai scade si impozitul sau se face ... (vezi toată discuția)