avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... contributie sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

contributie sanatate

Buna ziua,
doresc sa va intreb daca un salariat angajat cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata , realizeaza venituri in alta institutie in calitate de colaborator ,trebuie sa - si plateasca fondul de sanatate de 5,5 % pentru anul 2011 in calitate de persoana fizica?


a doua intrebare este daca de la 1 iulie 2012 angajatorul este obligat sa-i retina si sa vireze fondul de sanatate pentru colaboratori mai sus precizati.
Cel mai recent răspuns: sorin dan , utilizator 12:42, 21 Martie 2012
Pana la 1 iulie obligatiile de calcul, declarare si plata pentru CASS va revin dvs. ca urmare a realizarii veniturilor din activitatea PFA
Dupa 1 iulie, obligatiile se indeplinesc de platitorul de venit,insa atentie numai pentru veniturile cu regim de retinere la sursa a impozitului pe venit. Verificati daca venitul realizat de dvs. ca PFA se incadreaza potrivit OMFP 247/2012
Ma refeream la o persoana care are contract de munca,- deci i se opreste si vireaza la locul de munca fondul de sanatate.
Iar in alta parte( alt job) este colaborator fara a fi persoana fizica autorizata. ( este platit pe un contract pe cod civil)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii colaboratori bibiutza bibiutza buna ziua eu nu reusesc sa ma lamuresc cum sta treaba cu contributiile care trebuiesc retinute celor angajati cu conventie civila...codul civil si cel fiscal ... (vezi toată discuția)
Plata cass pe 5 ani in urma acatanas acatanas Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: din anul 2002 pana in prezent sunt angajata cu CIM la o firma unde mi s-au platit regulat toate contributiile ... (vezi toată discuția)
Plata impozitului si a contributiei de sanatate retinute la sursa pentru pfa Mi-ha-il Mi-ha-il Buna ziua, O societate comerciala care nu are salariati (deci in vectorul fiscal nu are contributii sociale) dar are contract de prestari servicii cu un PFA ... (vezi toată discuția)