Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Eu nu cred ca asociatia are contract cu firmele de repartitoare. Trebuie sa verificati ce scrie in acel contract. Oricum, in mod normal este ca acele firme de repartitoare sa incheie contract cu fiecare proprietar in parte , asociatia v-a primi numai notele cu repartitia costurilor pe care le v-a insera in listele de plata lunare. Eu cred ca nu trebui sa va lasati incalecati de asociatie, mergeti si incheiati contracte fiecare cu acele societati de repartitoare si chiar mai mult, incercati sa incheiati contracte individuale cu toti furnizorii, legea va permite.
Nu radeti de situatia din Romania, este o situatie mostenita, trebuie sa apara o lege care sa interzica administratorilor sa se mai atinga de banii de utilitati de la proprietarii din condominii.
Mai mult, nici nu vor mai avea voie sa recomande vreunui proprietar, vreun distribuitor sa incheie cu acesta contract. Vor avea numai dreptul sa spuna ca au auzit ei de un distribuitor, care are adresa pe strada cutare, nr. cutare.
Contractele semnate de proprietari cu firmele de repartitoare fac posibila calculatia caldurii,iar pentru cei care refuza incheierea contractelor, pentru ca nu exista alt sistem, asociatia le calculeaza conf. legislatiei consumul, deoarece nu au repartitoare ,pausal.
De asta cand cineva doreste sa renunte la repartitoare poate sa o faca foarte simplu, pentru ca stie ca asociatia este obligata sa ii repartizeze cumva consumul.:D