avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune urgent
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune urgent

buna ziua si scuze pentru deranj, am o mica dar mare problema si anume:
in anul 2007 am vrut sa modernizez si sa consolidez casa mostenita de mama sotiei mele, si am procedat cum ar face orice roman cu frica de legile tarii: am contactat un arhitect care m-a consiliat care este procedura legala si am purces la lucru. in prima etapa am contactat un topograf sa faca masuratorile terenului si ale imobilului dar aici am intimpinat marea problema. la masuratori s-a gasit o suprafata mai MARE cu 47 mp. parintii mamei soacre au dobandit terenul de la sfatul popular al orasului bacau in anul 1959 spre folosinta vesnica si in mod gratuit acel teren masurat cu mijloacele din acea vreme in suprafata de 481 mp. tittlul de proprietate eliberat de prefectura bacau a avut ca baza legala conform legii 18 actul primar de improprietarire din anul 1959. am deschis actiune in justitie pentru obtinerea prin UZUCAPIUNE a diferentei de teren. in instanta au fost acceptate probele cu martori, cu inscrisuri si cea cu expertiza tehnico-topografica. mentionez ca toate actele depuse la dosar aratau o jonctiune a posesiilor adica parinti - fiica, o folosinta netulburata de 49 ani, martori care au confirmat ca hotarele terenului nu au fost modificate, ca terenul a fost masurat cu mijloace arhaice si neetalonate si autorizate (lantul, compasul, si piciorul), expertiza topografica a aratat ca terenul este acelasi de la masuratoarea initiala. totusi actiunea a fost respinsa si nu se poate afla motivatia pana nu vine comunicarea prin posta. la tribunalul bacau NU NI SE COMUNICA sentinta nici macar personal la cerere. suntem "rugati" sa asteptam comunicarea prin posta. noi am chemat in instanta ca parte parata primaria mun. bacau reprezentata de primar. este posibil ca motivatia respingerii actiunii sa fie acesta ca nu am chemat in instanta consiliul local sau comisia sau serviciul de cadastru din primarie sau comisia de atribuire a terenului conf legii 18?
va multumesc anticipat pentru raspuns si scuze incaodata de faptul ca v-am retinut cu problema mea. semnat vasile agache bacau
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:07, 22 Noiembrie 2008
Incercati sa mergeti sa consultati si un alt avocat daca vreti sa grabiti lucrurile.
E posibil ca avocatul pe care l-ati avut sa nu mai vrea sa va reprezinte in calea de atac daca nu il platiti.Depinde si cat ati platit si cum v-ati inteles.
Oricum deja trebuie sa va grabiti intrucat termenul e motivare este de 15 zile de la comunicarea hotararii.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcelare terenuri acvagh acvagh cine ma poate ajuta sa aflu cum s-au facut parcelarile de terenuri in baza decretului 493/ 1954 in localitatea bacau cartier vasile roaita s-au unde sa ma ... (vezi toată discuția)
Eroare de masuratori cris123 cris123 Buna ziua,ma numesc Cristina si am intampinat o mare problema cu ocazia renovarii unei case. In 1959 bunicilor mei le-a fost atribuita spre "folosinta vesnica" ... (vezi toată discuția)
Prescriptie achizitiva pentru terenuri aflate in proprietatea statului vivbog vivbog Parintii mei au mostenit un o proprietate cu o suprafata de 3000m2. Bunicii au primit un teren de la Consiliul Popular, in anul 1959, cu o suprafata de 1000m2, ... (vezi toată discuția)