avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii beneficiez de reducere a impozitului pe salar daca am ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

beneficiez de reducere a impozitului pe salar daca am in intretinere persoana cu handicap?

Buna ziua,
Prietena mea este angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata si are in intretinere copilul ei, care a implinit de curind 21 ani. Copilul are certificat permanent de handicap gradul I accentuat ,beneficiind de o indemnizatie lunara. Pina anul acesta, prietena mea a beneficiat de reducerea impozitului pe salar, insa zilele trecute a primit o instiintare de la contabilitate ca nu mai beneficiaza si , mai mult, trebuie sa restituie si banii pe anul trecut .
Se poate asa ceva? Copilul are intr-adevar 21 ani (motivatia lor a fost ca peste 18 ani nu se mai afla in intretinere) , dar este imobilizat intr-un scaun cu rotile si necesita ajutor permanent.
Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:23, 21 Martie 2012
Norma in vigoare prevede beneficierea de facilitatea reducerii impozitului aferent salariu,
pana la implinirea varstei de 18 ani- fara execeptii si fara derogari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere gigif gigif Buna ziua, In urma cu 20 ani, dintr-o relatie pasagera, a rezultat un copil.In sept.acest copil va implini 19 ani. Dn pacate copilul este bolnav ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil cu handicap auracata auracata buna ziua. copilul meu a facut 18 ani in luna august.pina la virsta de 18 ani a fost incadrat in grad de handicap mediu (hipoacuzie) si primea o suma in ... (vezi toată discuția)
Legea handicapului corina51 corina51 Buna ziua. Sunt o persoana cu handicap, accentuat si permanent. Am astm. Legat de aceasta as avea mai multe intrebari. Sunt de multi ani asa si as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)