avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... infiintare pfa
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

infiintare pfa

Buna ziua,as dori sa stiu si eu ce pregatire, sau ce experienta trebuie pt infiintarea pfa in domeniul protectia muncii?
Mentionez ca sunt economist, iar acum urmez cursurile cu cele 80 de ore, pt a deveni inspector protectia muncii. Nu stiu daca trebuie experienta, iar daca da, cati ani?
Pe mine m-a trimis firma la care lucrez sa fac cursurile, insa dupa terminarea lor, as vrea totusi sa-mi fac si un pfa in acest domeniu. Este oare posibil?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 18:15, 2 Iunie 2012
Este posibil si este suficienta diploma pe care o veti obtine dupa cursurile de calificare inspector protectia muncii.
Nu trebuie experienta, ci numai calificare.
Experienta vine odata cu profesarea.
@procmarci a scris
Este posibil si este suficienta diploma pe care o veti obtine dupa cursurile de calificare inspector protectia muncii.
Nu trebuie experienta, ci numai calificare.
Experienta vine odata cu profesarea.


Din cate cunosc eu, in domeniul juridic, te poti numi avocat, dar pana nu faci un stagiu pe langa un "maestru" nu poti profesa, in sensul sa-ti faci firma de avocatura!
Si parca perioada este de 5 ani?
@nico123
Nu , nu este posibil. Avand cursul de 80 ore, poate fi Lucrator desemnat SSM cu CIM 8 ore- termenul de protectia muncii nu se mai foloseste de la aparitia L319/2006
Trebuie o EXPERIENTA de 5 ani, absolvirea unui curs post universitar de 180 ore, si apoi poate depune DOSARUL de ABILITARE la ITM.
Cu abilitarea obtinuta poate infiinta PFA, II, SRL.
Pana atunci, pe baza diplomei de absolvire a cursului de 80 ore( termenul de inspector SSM, este deocamdata prea mult, folositi-l pe acela de organizator SSM pe unitate) veti putea activa doar la firma care v-a platit cursul, avand in vedere CIM 8 ore.
Vechimea in domeniu obligatorie(cinci ani), curs postuniversitar 180 ore... are dreptate Octavia, dar s-a modificat Legea 108/1999-Inspectia Muncii cu Legea 51/2012, intra in vigoare la trei zile dupa publicarea in M.O. asta inseamna pe 24.03.2012, sunt multe modificari de la amenzi mai mari pentru nerealizarea masurilor dispuse, la identificarea persoanelor, dar si conditii pentru functia de inspector de munca, s-a introdus la studii superioare si juridice si economice, cred ca acum trebuie modificata din nou HG 1425/2006 pentru a respecta legislatia si o noua redefinire a ocupatiilor din domeniu...
calinoiualexandru a scris:

pentru functia de inspector de munca, s-a introdus la studii superioare si juridice si economice, cred ca acum trebuie modificata din nou HG 1425/2006 pentru a respecta legislatia si o noua redefinire a ocupatiilor din domeniu...


De ce sa se modifice 1425? Nu faceti confuzie intre Inspector de munca si Inspector securitatea muncii..
Inspectorul de munca este angajatul ITM-ului si face control De la inceput conditia de pregatire a fost sa detina studii superioare fie ele juridice sau economice (in special inspectorii de munca din compartimentul control Relatii de Munca}
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2012
inspectorSSM, utilizator
Multumesc mult pt raspunsuri, insa tot nu prea am inteles daca pot sa-mi infiintez pfa, dupa absolvirea cursului, sau daca imi trebuie experienta de 5 ani.
Ma mai intereseaza cum procedez cu contractul meu de munca, eu acum figurez la mine in firma , avand functia de economist, In momentul cand termin cursurile si obtin diploma, cum ma poate angaja? Imi schimba postul, pt ca mie nu prea imi convine. Cum pot tine Protectia muncii la mine la firma? In caliate de lucrator desemnat? si atunci cum as fi angajata?
Mersi pt intelegere

Alte discuții în legătură

Vechime 5 ani in ssm? oana0409 oana0409 buna ziua. Pregatirea de nivel superior in domeniul SSM, presupune: a) absolvirea, în domeniile fundamentale: ştiinţe inginereşti, ştiinţe agricole ... (vezi toată discuția)
Cursuri ssm adrcarlos adrcarlos Buna seara, Poate cineva sa ma ajute, va rog, ... Explicandu-mi daca se poate face cursul SSM de 180 de ore fara a avea vreun curs anterior absolvit de 80 ... (vezi toată discuția)
Pot fi pfa, fără alte condiții , dacă fac cursul de inspector ssm sau psi ? Georgianavictoria Georgianavictoria Pot fi PFA, fără alte condiții , dacă fac cursul de inspector SSM de 80 ore sau PSI ? Pot da avize și semna avizele, fisele Etc ? (vezi toată discuția)