avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Vechime 5 ani in SSM?
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Vechime 5 ani in SSM?

buna ziua.
Pregatirea de nivel superior in domeniul SSM, presupune:
a) absolvirea, în domeniile fundamentale: ştiinţe inginereşti, ştiinţe agricole şi silvice, cu diplomă de licenţă sau echivalentă, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenţă, ori a studiilor universitare de lungă durată sau absolvirea cu diplomă de absolvire a studiilor universitare de scurtă durată;
b) curs în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu o durată de cel puţin 80 de ore;
c) absolvirea cu diplomă sau certificat de absolvire, după caz, a unui program de învăţământ postuniversitar în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu o durată de cel puţin 180 de ore.


Unde scrie in lege ca ptr a infiinta o firma cu domeniul de activitate ssm si psi trebuie sa am 5 ani experienta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: tudorvle , utilizator 06:27, 7 Februarie 2014
Buna dimineata!
Pentru a infiinta o firma cu domeniul de activitate SSM/SU nu trebuiesc 5 ani experienta. Insa, pentru a putea desfasura activitati in domeniul securitatii si sanatatii in munca, serviciul extern de prevenire si protectie trebuie sa obtina abilitarea de la Inspectoratul Teritorial de Munca de pe raza judetului in care isi are sediul societatea. Printre conditiile de abilitare prevazute la art.35-45 din Normele Metodologice de aplicare a L.319/2006 aprobate prin H.G. 1425 cu modificarile si completarile ulterioare, conducatorul serviciului extern de prevenire si protectie trebuie sa prezinte copii ale documentelor care atesta vechimea de cel putin 5 ani in domeniul SSM, potrivit prevederilor art. 37, lit g) din Normele Metodologice.
Cu stima.
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2014
tudorvle, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa nico123 nico123 Buna ziua,as dori sa stiu si eu ce pregatire, sau ce experienta trebuie pt infiintarea pfa in domeniul protectia muncii? Mentionez ca sunt economist, iar acum ... (vezi toată discuția)
Cursuri ssm adrcarlos adrcarlos Buna seara, Poate cineva sa ma ajute, va rog, ... Explicandu-mi daca se poate face cursul SSM de 180 de ore fara a avea vreun curs anterior absolvit de 80 ... (vezi toată discuția)
Autorizare activitate prestari servicii ssm Andrei Mihail Andrei Mihail Buna ziua, Cu un atestat de specilist SSM imi pot deschide pfa sau srl sa prestez servicii catre alte societati? Sunt conditii suplimentare in afara de ... (vezi toată discuția)