avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... infiintare pfa
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

infiintare pfa

Buna ziua,as dori sa stiu si eu ce pregatire, sau ce experienta trebuie pt infiintarea pfa in domeniul protectia muncii?
Mentionez ca sunt economist, iar acum urmez cursurile cu cele 80 de ore, pt a deveni inspector protectia muncii. Nu stiu daca trebuie experienta, iar daca da, cati ani?
Pe mine m-a trimis firma la care lucrez sa fac cursurile, insa dupa terminarea lor, as vrea totusi sa-mi fac si un pfa in acest domeniu. Este oare posibil?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 18:15, 2 Iunie 2012
nico123 a scris:

Multumesc mult pt raspunsuri, insa tot nu prea am inteles daca pot sa-mi infiintez pfa, dupa absolvirea cursului, sau daca imi trebuie experienta de 5 ani.
Ma mai intereseaza cum procedez cu contractul meu de munca, eu acum figurez la mine in firma , avand functia de economist, In momentul cand termin cursurile si obtin diploma, cum ma poate angaja? Imi schimba postul, pt ca mie nu prea imi convine. Cum pot tine Protectia muncii la mine la firma? In caliate de lucrator desemnat? si atunci cum as fi angajata?
Mersi pt intelegere


pentru a fi lucrator desemnat trebuie sa aveti:
-studii în învãţãmântul liceal filiera teoreticã în profil real sau filiera tehnologicã în profil tehnic
-curs în domeniul securitãţii şi sãnãtãţii în muncã, cu o duratã de cel puţin 80 de ore

pentru a va infiinta PFA in domeniul SSM trebuie sa aveti:
-studii în domeniile fundamentale: ştiinţe inginereşti, ştiinţe agricole şi silvice, cu diplomã de licenţã
-curs în domeniul securitãţii şi sãnãtãţii în muncã, cu o duratã de cel puţin 80 de ore
-absolvirea cu diplomã sau certificat de absolvire, dupã caz, a unui program de învãţãmânt postuniversitar în domeniul securitãţii şi sãnãtãţii în muncã, cu o duratã de cel puţin 180 de ore
cititi HG 1425/2006 normele de aplicare a Lg 319/2006 a SSM
buna ziua sunt student in anul 3 la ISE am absolvit cursul de SSM (40 ORE ) SI PSI(140 ORE) AS DORII SA STIU DACA IMI POT INFINTA UN PFA PT A FACE SSM LA O FIRMA DE CONSTRUCTII.
Vreti sa infiintati un PFA abilitat ca serviciu extern de prevenire si protectie in domeniul SSM. Cursul de 40 de ore in domeniul SSM nu va este folositor la nimic ca sa nu mai vorbim de cel de PSI care nu are nici o legatura. Pentru infiintarea si abilitarea unui PFA este necesara indeplinirea urmatoarelor conditii :


ART. 31
Serviciul extern de prevenire şi protecţie trebuie să îndeplinească următoarele cerinţe:
a) să dispună de personal cu capacitate profesională adecvată şi de mijloacele materiale necesare pentru a-şi desfăşura activitatea;
b) să fie abilitat de Comisia de abilitare a serviciilor externe de prevenire şi protecţie şi de avizare a documentaţiilor cu caracter tehnic de informare şi instruire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă

ART. 32
(2) Conducătorul serviciului extern de prevenire şi protecţie trebuie să îndeplinească cerinţele prevăzute la art. 50.
(3) În cazul în care serviciul extern de prevenire şi protecţie este format dintr-o singură persoană, aceasta trebuie să îndeplinească cerinţele prevăzute la art. 50.

ART. 50
(1) Cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă corespunzătoare nivelului superior, care trebuie îndeplinite în mod cumulativ, sunt următoarele:
a) absolvirea, în domeniile fundamentale: ştiinţe inginereşti, ştiinţe agricole şi silvice, cu diplomă de licenţă sau echivalentă, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenţă, ori a studiilor universitare de lungă durată sau absolvirea cu diplomă de absolvire a studiilor universitare de scurtă durată;
b) curs în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu conţinut minim conform celui prevăzut în anexa nr. 6 lit. B, cu o durată de cel puţin 80 de ore;
c) absolvirea cu diplomă sau certificat de absolvire, după caz, a unui program de învăţământ postuniversitar în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu o durată de cel puţin 180 de ore.

Pe langa aceste conditii de pregatire pentru abilitarea serviciului extern este necesara si o vechime de cel puţin 5 ani în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, pentru conducătorul serviciului extern de prevenire şi protecţie
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iunie 2012
inspectorSSM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime 5 ani in ssm? oana0409 oana0409 buna ziua. Pregatirea de nivel superior in domeniul SSM, presupune: a) absolvirea, în domeniile fundamentale: ştiinţe inginereşti, ştiinţe agricole ... (vezi toată discuția)
Cursuri ssm adrcarlos adrcarlos Buna seara, Poate cineva sa ma ajute, va rog, ... Explicandu-mi daca se poate face cursul SSM de 180 de ore fara a avea vreun curs anterior absolvit de 80 ... (vezi toată discuția)
Pot fi pfa, fără alte condiții , dacă fac cursul de inspector ssm sau psi ? Georgianavictoria Georgianavictoria Pot fi PFA, fără alte condiții , dacă fac cursul de inspector SSM de 80 ore sau PSI ? Pot da avize și semna avizele, fisele Etc ? (vezi toată discuția)