avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constituire drept de superficie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constituire drept de superficie

Buna ziua,

As dori sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema :
de 7 ani lucrez un teren la marginea orasului , in urma cu cateva zile am aflat ca o portiune din acest teren a fost cumparat de unul dintre vecini . Precizez ca acest teren nu constituie domeniu public .
Care ar fi posibilitatea ca sa obtin drept de superficie asupra acestui teren ????
Si daca acest demers presupune un proces cu primaria ???
Cel mai recent răspuns: Lavinia Marian , Consilier juridic 10:45, 23 Martie 2012
Buna ziua.
dvs cred ca va referiti la dreptul de uzufruct( asa se numeste dreptul pe care il are o persoana de a folosi un bun proprietatea altuia.)

Dreptul de superficie constă în dreptul de proprietate al unei persoane, numită superficiar, privitor la construcțiile, plantațiile sau alte lucrări ce se află pe un teren proprietatea altuia, teren asupra căruia superficialul are un drept de folosință, accesoriu dreptului de proprietate asupra construcțiilor, plantațiilor, etc.

deci, dvs vreti sa construiti? sau sa folositi terenul respectiv?
Eu doresc sa il lucrez in continuare ... dar ma intereseaza ca sa o fac legal .
puteti vorbi cu noul proprietar sa va lase sa lucrati terenul in continuare, iar daca doriti neaparat un act in acest sens, va poate vinde dreptul de uzufruct asupra terenului respectiv, prin act notarial....dar nu cred ca e nevoie, daca persoana este de buna credinta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepul la superficie klaudio klaudio puteti sa-mi explicati si mie ce inseamna\" dreptul la superficie\"...multumesc (vezi toată discuția)
Drept de superficie??? kalyma kalyma Buna seara, am si eu un teren iar in momentul in care l-am cumparat nu avea utilitati iar in preajma doar un vecin are apa, acesta si-a adus conducta de ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate gaab gaab Problema mea sta in felul urmator: actuala sotie (deci cea de-a doua) a cumparat un teren ,iar propietare sunt cele doua fete majore pe care le are din ... (vezi toată discuția)