avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepul la superficie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepul la superficie

puteti sa-mi explicati si mie ce inseamna" dreptul la superficie"...multumesc
Cel mai recent răspuns: klaudio , utilizator 12:08, 18 Septembrie 2010
Dreptul de superficie constă în dreptul de proprietate al unei persoane, numită superficiar, privitor la construcțiile, plantațiile sau alte lucrări ce se află pe un teren proprieatea altuia, teren asupra căruia superficialul are un drept de folosință, accesoriu dreptului de proprietate asupra contrucțiilor, plantațiilor, etc.

ca exemplu pentru dreptul de superficie: cetățenii străini nu pot cumpăra terenuri pe teritoriul României, astfel, ei dobîndesc drept de proprietate doar asupra construcțiilor, iar asupra terenurilor se inscrie in favoarea lor in CF doar dreptul special de superficie, respectiv ceaa de folosință.

In cazul in care cineva construieste ,din greseala,o parte din constructia unei case pe terenul vecinului se poate aplica dreptul de superficie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituire drept de superficie siringa siringa Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema : de 7 ani lucrez un teren la marginea orasului , in urma cu cateva zile am aflat ... (vezi toată discuția)
Casa pe terenul altuia( parintii constructorului) VALI1980 VALI1980 Buna ziua, Impreuna cu sotul meu am construit o casa pe terenul parintilor mei. Autorizatia este pe numele lor, inclusiv procesul verbal de receptie. ... (vezi toată discuția)
Drept de superficie??? kalyma kalyma Buna seara, am si eu un teren iar in momentul in care l-am cumparat nu avea utilitati iar in preajma doar un vecin are apa, acesta si-a adus conducta de ... (vezi toată discuția)