avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Proces verbal dizolvare SRL cu doi actionari
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Proces verbal dizolvare SRL cu doi actionari

Buna ziua !
Are cineva un model de p.v. de dizolvare a unui SRL care are doi actionari ?
Urmeaza si lichidarea.

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Costy S , Alte profesii 13:03, 20 Septembrie 2013
Buna ziua!
Dizolvarea voluntara si lichidarea voluntara, societate cu doi sau mai multi asociati - etape si acte necesare

Etapa 1

Cerere de inregistrare a mentiunii
Decizia AGA de dizolvare si - concomitent - de lichidare a societatii prin acordul unanim al asociatilor de impartire a activelor ramase, dupa plata creditorilor, intre asociati, cu mentiunea incetarii mandatului membrilor organelor de administrare/conducere (original)
Daca este cazul:
imputernicire speciala (in forma autentica), avocatiala sau delegatie pentru persoanele desemnate sa indeplineasca formalitatile legale (original)
avize prealabile prevazute de legile speciale (ex. Agentia de mediu)
Dovada achitarii taxelor legale (taxa judiciara de timbru in original, timbre udiciare, taxa de registru, tariful de publicare in M.Of. Partea a IV-a)

Etapa 2 - radierea

Cerere de radiere
Certificatul de inregistrare si anexele acestuia (original)
Situatia financiara de lichidare
Hotararea de repartizare a activelor societatii comerciale aprobata de asociati (copie)
Certificat de la Administratia Financiara din care rezulta ca societatea nu are datorii la bugetul de stat si la contributiile sociale
Imputernicirea persoanei desemnate sa indeplineasca formalitatile legale, daca este cazul, in original (imputernicire speciala in forma autentica, avocatiala, sau delegatie)
Dovada achitarii taxelor (taxa judiciara de timbru in original, timbre judiciare, taxa de registru, tariful de publicare in M.Of. Partea a IV-a daca este cazul).

Un model ar fi acesta:
HOTARAREA
S.C. _____________ S.R.L.
NR. ___ / ____________


Subsemnatii:
1. _________________________________________________________________

2. _________________________________________________________________ , in calitate de asociati ai S.C. ______________ S.R.L., cu sediul social in localitatea ___________ str. _______ nr. _____, judeţul _________ inregistrata la Registrul Comertului _______ sub nr. J _______, avand CUI RO _____,
Avand in vedere:
- prevederile actului constitutiv al societăţii;
- Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,

DECIDE:

Art. 1. Dizolvarea si concomitent lichidarea S.C. ______________ S.R.L., conform art. 227 alin. 1 litera D si art. 235 din Legea 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, fara numire de lichidator.

Art. 2. Intrucat firma nu detine nici un fel de active si nu are nici datorii catre creditori diversi, sunt de acord si solicit procedura de dizolvare si lichidare fara sa emit nici un fel de pretentie materiala sau financiara.

Art.3.Imputernicirea_______________________________________________________ ______________________________________________________________________ sa reprezinte societatea in fata Registrului Comertului Dambovita pentru a indeplini toate formalitatile necesare pentru dizolvarea, lichidarea si radierea societatii.


ASOCIATI:

__________________________
________________________

Ultima modificare: Vineri, 20 Septembrie 2013
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere societate comerciala MOROSANUDRAGOS MOROSANUDRAGOS Buna ziua , In anul 2008 am infiintat impreuna cu sotia o societate comerciala dar in anul 2009 am fost nevoiti sa-i suspendam activitatea datorita ... (vezi toată discuția)
Dizolvare / lichidare sa corelia corelia O societate pe actiuni care nu si-a majorat capitalul social in 2007/2008 si de atunci nu mai functioneaza, nu are datorii, poate fi dizolvata/lichidata in mod ... (vezi toată discuția)
Cerere de dizolvare meggy meggy buna ziua am o rugaminte mare cine ma poate ajuta cu un model pentru o cerere de dizolvare a unei socitatii comerciale in baza art. 237 alin.1 lit. c din Lg ... (vezi toată discuția)