avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Depunere candidatura consilier local
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Depunere candidatura consilier local

Buna ziua,
Dacă o persoană dorește să depună candidatură pentru funcția de consilier local, cum se procedează cu semnăturile?
Există formulare tipizate sau se trec semnăturile pe o coală de hârtie împreună cu datele din buletin?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:07, 13 Martie 2016
1. Legea 115/2015 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale ....

Art. 51
(1) Lista sustinatorilor trebuie sa cuprinda data alegerilor, numele si prenumele candidatului, functia pentru care candideaza, numele si prenumele sustinatorului, cetatenia, data nasterii, adresa, denumirea, seria si numarul actului de identitate, semnatura acestuia, precum si numele si prenumele persoanei care a intocmit-o. In cazul cetatenilor Uniunii Europene, la rubrica "Denumirea, seria si numarul actului de identitate" se inscriu denumirea, seria si numarul documentului eliberat de Inspectoratul General pentru Imigrari. Persoana care a intocmit lista este obligata ca, impreuna cu aceasta, sa depuna o declaratie pe propria raspundere prin care sa ateste veridicitatea semnaturii sustinatorilor.
(2) Lista sustinatorilor constituie un act public, cu toate consecintele prevazute de lege.
(3) Sustinatorii pot fi numai cetateni romani sau cetateni ai Uniunii Europene cu drept de vot care au domiciliul ori resedinta in circumscriptia electorala in cauza. Un sustinator poate sprijini mai multi candidati la functia de consilier local, consilier judetean si primar.
(4) Adeziunile sustinatorilor se dau pe propria raspundere.
(5) Lista de sustinatori se depune intr-un exemplar original si o copie, la biroul electoral al circumscriptiei electorale unde se depun propunerile de candidati.

2. Hotărârea nr. 1/2016 pentru aprobarea modelului listei susţinătorilor care va fi folosit la alegerile locale
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alegeri locale 2012 - informatii cu privire la lista sustinatorilor pentru candidat independent mondanicolaetoma mondanicolaetoma poate cineva sa ofere imprimatul reprezentand lista sustinatorilor pentru candidat independent si in cate exemplare originale se intocmeste? tot ce se stie ca ... (vezi toată discuția)
Conditii si acte necesare pentru a candida ca primar luca_dinu2001 luca_dinu2001 buna, As avea si eu ceva nelamuriri.De ce acte sunt necesare pentru a candida ca iindependent la primarie?Este suficient daca am flotant pe c.i. pentru a ... (vezi toată discuția)
Alegeri locale 2012 - in listele cu sustinatori pentru candidatii independenti la primarie trebuie trecut numele si prenumele sau prenumele si numele? sorintita sorintita la listele cu sustinatori pt candidatii independenti la primarie sau ca si cosilieri trebuie trecut numele si prenumele,sau prenumele si numele?(al ... (vezi toată discuția)