avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie sanctionare cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie sanctionare cercetare disciplinara

Buna seara,

Maine am o zi plina cu comisii de disciplina.
Intrebarea mea este in cazul in care nu o sa reusesc sa dau decizia de sanctionare si decizia de incetare (acolo unde este cazul) maine si le trimit prin posta luni e vreo problema?????

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:03, 23 Martie 2012
Abaterile discplinare care duc la sanctionarea salariatului trebuie sa fie mentionate in regulamentul intern al angajatorului ...
Angajatorul stabileşte sancţiunea disciplinară aplicabilă în raport cu gravitatea abaterii disciplinare săvârşite de salariat, avându-se în vedere următoarele:
a) împrejurările în care fapta a fost săvârşită;
b) gradul de vinovăţie a salariatului;
c) consecinţele abaterii disciplinare;
d) comportarea generală în serviciu a salariatului;
e) eventualele sancţiuni disciplinare suferite anterior de către acesta.

daca pe procesul verbal am omis sa trec comportamentul salariatului la locul de munca ce se poate intampla???


Daca la stabilirea sanctiunii ati luat in vedere si acest comportament, atunci trebuia mentionat in procesul verbal ... in principiu, un procent mare in stabilirea sanctiunii disciplinare il are abaterea savarsita si consecintele acesteia ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheierea contractului de munca cristinasova cristinasova Buna seara ! Va rog sa ma ajutati sa pot incheia un contract de munca a unei angajate care a plecat de la locul de munca fara sa anunte si fara demisie, cum ... (vezi toată discuția)
Art. 61. [cazurile concedierii pentru motive subiective] d_roxana d_roxana Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns: am un angajat care a gresit executia la locul de munca (a primit abatere verbala) si apoi nu a mai ... (vezi toată discuția)
Concediere salariat pe motiv de neprezentare la locul de munca FSimona FSimona un salariat poate sa fie concediat daca nu s-a prezentat mai multe zile la locul de munca nemotivat? dupa cate zile poate sa fie concediat? (vezi toată discuția)