În urmă cu 3 luni de zile m-am mutat în chirie într-o garsonieră, datorită serviciului.Probail datorită neglijenței mele, n-am verificat foarte bine apartamentul în care m-am cazat. În toată perioada asta, am tot avut probleme cu diverse chestii pe la asociația de propietari(probabil datorită foștilor chiriași). În urmă cu doar o lună de zile, când a urmat să se facă citirea contorului de apă caldă, individul respectiv(cel care a venit să citească contorul) a observat că partea mecanică a contorului de apă caldă era desprinsă de cea electrică. În urma unei verificări amănunțite, cel mai probabil, această operațiune se făcuse în urmă cu 6-7 luni. Astăzi, s-a afișat întreținerea. Am avut surpriza să constat că toată pierderea de apă caldă pe luna trecută(pierdere pe instalație) de cca. 50 de mc a fost trecută în dreptul meu, eu fiind obligat să plătesc undeva la 1300 de RON. Cum pot dovedi că nu am consumat atâta apă caldă( ba chiar deloc, habar n-aveam că este contorul de apă caldă defect) având în vedere faptul că folosesc exclusiv centrala electrică pentru a-mi încălzi apa?
Cum pot dovedi că contorul respectiv a fost desprins înainte să sosesc eu în chirie?
Cine se face vinovat de acest act, eu, chiriașul anterior, sau propietarul?
Nu exista vreo norma pentru consumul de apa, stabilita prin legislatie. Exista doar niste valori orientative pentru indrumarea celor fara istoric si experienta, dar nu sunt obligatorii.
Daca tot nu consumati deloc apa calda din reteaua comuna, trebuia sa apelati la asociatie sa va blindeze si sigileze acea conducta inainte de apometru. Faceti acest lucru acum sa nu mai aveti asemenea probleme in zilele urmatoare.
Solicitati sprijinul proprietarului apartamentului care sa discute cu presedintele asociatie atat pentru consumul ce vi s-a trecut pe lista de plata luna trecuta cat si pentru blindarea conductei de apa calda in viitor.
Apometre desigilitate
cyan
Asociatia de proprietari poate impune sanctiuni prin hotarare a AG in cazul in care se constata la verificarea apometrelor faptul ca sigiliul este deteriorat ... (vezi toată discuția)