avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA firma transport
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

firma transport

O firma de transport romineasca platitoare de TVA face transport in Spania si Franta ,noi firma romineasca facem factura de prestari catre firma straina fara TVA doar baza o facturam si scriem pe factura Taxare inversa asta in cazul in care si firma straina este platitoare de TVA ,in caz contrar (daca nu este platitoate de TVA)
facturam cu TVA si platim TVA la stat.Daca este corect va rog sa-mi confirmati multumesc mult de tot.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 08:40, 24 Martie 2012
1. in cazul in care beneficiarul va comunica un cod de tva veti factura transportul fara tva, cu mentiunea neimpozabil in romania.

2. in cazul in care beneficiarul nu detine cod de tva, veti factura cu tva numai daca locul de plecare al transportului este in romania - art. 133, alin. 5, lit. c) cod fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

T.v.a.-ul intercomunitar lupearobertmihai lupearobertmihai Detin o firma care urmeaza sa presteze servicii in Franta. Vom emite o factura FARA TVA, cu mentiunea ca TVA va fi platit de catre beneficiar in tara lui ( ... (vezi toată discuția)
Tva la transport international marfa tampau gabriela tampau gabriela O firma platitoare de TVA din Romania factureaza unei alte firme platitoare de TVA tot din Romania servicii transport international SPANIA-REP.MOLDOVA . Cum se ... (vezi toată discuția)
Tva din 2010 camicami camicami ce inseamna ca TVA se va aplica in locul in care este stabilit clientul? incepand cu 01.ian.2010 Cum intocmeste factura,din punct de vedere TVA o societate ... (vezi toată discuția)