avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cumpararea terenurilor intravilane de catre persoana ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cumpararea terenurilor intravilane de catre persoana juridica straina cu sediul secundar in RO

As dori sa vad opinia dumneavoastra despre cumpararea de catre o persoana juridica straina cu sediul in Ro a terenurilor intravilane, si respectiv curti constructii.

Potrivit art.3 din Legea 312/2005 acestea pot cumpara terenuri in RO, insa in diverse articole de specialitate s-a precizat ca acestea nu pot dobandi decat constructii si respectiv drept de folosinta asupra terenului aferent stabilirii sediului secundar al persoanei juridice straine in cauza.
:help:
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:00, 25 Noiembrie 2008
popovici.andra a scris:

As dori sa vad opinia dumneavoastra despre cumpararea de catre o persoana juridica straina cu sediul in Ro a terenurilor intravilane, si respectiv curti constructii.




O persoană juridică avînd sediul în România este, în opinia mea, o persoană juridică română. Deci nu se pune problema unei incapacităţi speciale privind dobîndirea dreptului de proprietate asupra terenurilor în cazul acestei persoane juridice.

Persoanele juridice străine constituite potrivit legislaţiei unui stat membru UE pot dobîndi dreptul de proprietate asupra terenurilor, pentru sedii secundate, în condiţiile prevăzute de L.312/2005, adică după 5 ani de la data aderării României la Uniunea Europeană.


Liviu S.Bordaş
Liviu S.Bordaş
Solutia ar fi ca persoana juridica straina sa infiinteze o societate in romania la care sa fie asociat majoritar, un srl de exemplu, care va fi persoana juridica romana si sa cumpere prin intermediul sau terenuri si ce mai vor.
Ca persoana juridica straina, trebuie sa mai astepte inca 5 ani de la intrarea in vigoare a legii 312.

Sigur, varianta este aceea a constituirii unui S.R.L.
Deocamdata nu exista alta varianta viabila.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobiliare pro.natalie pro.natalie Buna ziua, Imi puteti spune, va rog ce lege guverneaza vanzarea-cumpararea de terenuri agricole, imobiliare... Va multumesc (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare teren persoane fizice straine oanag oanag conform legislatiei in vigoare, cetatenii straini au dreptul de a cumpara apartamente dar nu au dreptul sa cumpere terenuri. Ce pot face in situatia in care, ... (vezi toată discuția)
Retrocedare de imobile nationalizate pentru cetateni straini f_karoly f_karoly Se poate retroceda imobile nationalizate unor cetateni straini care sunt mostenitorii unor persoane de cetatenie romaneasca a caror imobile au fost ... (vezi toată discuția)