avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... OUG 4/2012
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

OUG 4/2012

In luna octombrie 2011 am castigat procesul impotriva ANRP-lui, la CA Bucuresti, de a face evaluarea bunului si, de a emite decizia administrativa. Recursul se va judeca la ICCJ in luna mai.
V-as ruga sa ma lamuriti care va fi soarta dosarului, daca ICCJ va respinge recursul ANRP-ului, in lumina OUG 4/2012.
Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2012
tibifi, utilizator
Cel mai recent răspuns: tibifi , utilizator 08:58, 27 Martie 2012
Stimat forumist,

Din punctul meu de vedere, judecarea recursului dvs este relativ independentă (ca procedură de judecată) de prevederile OUG 4/2012. Consider acest lucru, deoarece:

1. Obiectul procesului dvs îl reprezintă obligarea ANPR de a evalua bunul și a emite decizia de despăgubire,

2. Poate nu știați, dar în câteva luni va expira termenul de grație acordat de CEDO în procedura-pilot împotriva României - Hotărârile au devenit definitive la 12 ianuarie 2011, iar termenul de grație acordat Statului este de 1 an și 6 luni de la definitivare,

3. În consecință, Statul încearcă - eu consider că aparent, dar... - să rezolve problemele legate de Fondul Proprietatea

4. În temeiul OUG 4 nu se face decât să se suspende, pe o perioada de 6 luni, emiterea titlurilor de despagubire, a titlurilor de conversie, precum si procedurile privind evaluarea imobilelor pentru care se acorda despagubiri, prevazute de titlul VII "Regimul stabilirii si platii despagubirilor aferente imobilelor preluate in mod abuziv" din Legea nr. 247/2005 , așa cum reiese din norma de drept

Astfel, în mod normal, o simplă suspendare a procedurilor, datorată contextului aminit, nu ar avea consecință asupra judecării unui recurs pe obligația de a face - evaluare, emitere decizie.

Totuși, având în vedere totala imprevizibilitate a Statului Român, ce se va întâmpla cu Fondul Proprietatea este greu de anticipat.

Concret, în cazul dvs, mai mult ca sigur că aveți șanse să câștigați procesul - vorbesc teoretic, nu cunosc speța - și ulterior, în aplicarea hotărârii, să fie invocat stand-by-ul arătat de Ordonanța 4.

Cu stimă.
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2012
andreigrigoriu, moderator
Va multumesc mult pentru raspuns, asa cred si eu, aveam nevoie insa de o opinie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emitere titlu despagubire anrp mototo mototo Buna seara . In luna noiembrie 2011 am expediat Autoritatii Nationale pentru restituirea proprietatilor decizia irevocabila a ICCJ - CAF ( pronuntata ... (vezi toată discuția)
Dosar anrp florentinazainea florentinazainea buna ,ziua anultrecut i-a venit bunicii mele decizia de validare si acordare a compensatiilor baneesti pe legea 9/1998 de la anrp...am deschis contul in ... (vezi toată discuția)
Ordonanta nr.4 din 13 martie 2012 Maria - Amelia Ionescu Maria - Amelia Ionescu Poate cineva sa ma lamureasca daca aceasta ordonanta este constitutionala si daca produce efecte retroactive ? Multumesc (vezi toată discuția)