avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Emitere titlu despagubire ANRP
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Emitere titlu despagubire ANRP

Buna seara .

In luna noiembrie 2011 am expediat Autoritatii Nationale pentru restituirea proprietatilor decizia irevocabila a ICCJ - CAF ( pronuntata in iunie 2011 si trimisa la curtea de apel in octombrie 2011) prin care se mentinea decizia curtii de apel - CAF ( pronuntata in septembrie 2010 ) , care obliga ANRP la emiterea unei noi decizii reprezentand titlu de despagubire intr-un nou cuantum, majorat fata de cel din decizia initiala .
ANRP nu a emis noua decizie .
In luna decembrie 2011 si in luna martie 2012 am adresat cereri catre ANRP solicitand emiterea noii decizii .
In luna martie 2012 a fost sistata emiterea titlurilor de despagubire .
Ce se poate face ?
1. Sistarea actioneaza si in acest caz in care exista decizia irevocabila a ICCJ sau este obligatorie emiterea noii decizii ?
2. In ce termen este obligatorie emiterea deciziei ? 30 de zile conform Legii 554/2004?
3. Se pot cere despagubiri pentru intarziere conform Legii 554/2004? In ce termen ?De la ce data curge termenul pentru solicitarea de despagubiri ?
Multumesc .

In cazul solicitarii despagubirilor cum se calculeaza taxa de timbru? La valoare sau in suma fixa ?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2012
mototo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dragos Mateescu , Avocat 20:51, 4 Iulie 2012
ANRP este bombardata de decizii similare cu a d-voastra si degeaba.
Prin OUG 4/2012
începând cu data de 15 martie 2012 se suspendă pe o perioadă de 6 luni:

- emiterea titlurilor de despăgubire de către Comisia Centrală pentru Stabiliirea Despăgubirilor,

- emiterea titlurilor de conversie de către Direcţia pentru Acordarea Despăgubirilor în Numerar din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor,.
Nu conteaza daca aveti hotarare judecatoreasca, de vreme ce legea nu permite emiterea titlurilor pentru moment. Orice demersuri au fost stopate de aceasta ordonanta. Deci nu puteti decat astepta.

Acum guvernul Ponta desi initial a promis ca va lua repede toate masurile pentru despagubirea oamenilor a prelungit perioada de suspendare cu inca 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri legea 10 soranastavros soranastavros La 1 martie 2011 ICCJ a hotarat ca statul roman trebuie sa ma despagubeasca cu un teren in natura si o suma de bani (marisoara ).Cu terenul e oarecum rezolvata ... (vezi toată discuția)
Ordonanta nr.4 din 13 martie 2012 Maria - Amelia Ionescu Maria - Amelia Ionescu Poate cineva sa ma lamureasca daca aceasta ordonanta este constitutionala si daca produce efecte retroactive ? Multumesc (vezi toată discuția)
Intarziere solutionare leg 10 - anrp dumitru2000 dumitru2000 chiar daca s-a mai dezbatut problema - sau cel putin una asemanatoare - va supun atentiei urmatoarea situatie: - Avem o dispozitie a primarului prin care ... (vezi toată discuția)