avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratie 201 - dividende?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratie 201 - dividende?

Trebuie depusa declaratia 201 in situatia in care am obtinut in 2009 venituri din dividende din strainatate? Mentionez ca aceste venituri au fost impozitate la sursa in tara respectiva. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil 22:30, 11 Mai 2010

201 Declaraţie privind veniturile din străinătate (OMEF 2371/2007)
Formular 201 Declaraţia se completează de către persoanele fizice române cu domiciliul în România, care realizează venituri din străinătate. Aceste venituri provin din activităţi comerciale, profesii libere, drepturi de proprietate intelectuală, cedarea folosinţei bunurilor, dividende, dobânzi, premii şi jocuri de noroc, câştiguri din transferul titlurilor de valoare, pensii şi altele. Se depune câte o declaraţie pentru fiecare ţară şi pentru fiecare categorie de venit. Declaraţia se depune şi de către cei care îndeplinesc condiţiile de rezidenţă timp de 3 ani, conform art. 7 Cod Fiscal. Se completează de mână, în două exemplare, din care unul rămâne la contribuabil. Declaraţia se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată. Nu se declară veniturile din salariile obţinute în străinătate.


sursa [ link extern ]

Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2010
Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma, vreau sa paltesc impozit dar guvernul nu vrea banii mei Elena Baleanu Elena Baleanu Am lucrat pentru o companie din strainatate in perioada 2005-2007 calatorind intre Spania si Romania, niciodata depasind 183 de zile in Spania. Cunosteam ... (vezi toată discuția)
Declaratia 200 sau declaratia 201? FlorinDP FlorinDP Buna ziua, Sunt pfa ( sistem real) si am contract de prestari servicii pentru o firma din UE ( singurele venituri fiind din acel contract). Eu locuiesc si ... (vezi toată discuția)
Venituri declarate in declaratia 201 colormyth colormyth Buna ziua, As dori sa stiu ca la acest tip de declaratie este nevoie sa dovedesti cu acte venitul pe care il declari, sau se merge pe semnatura si cat ... (vezi toată discuția)