avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului daca platesc contributiile?

Buna ziua.
Am si eu o intrebare.
As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia crestere copil platindu-mi la stat contributiile aferente? Nu am lucrate cele 12 luni, dar am inteles ca se poate si asa.

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:01, 26 Martie 2012
Puteti citi raspunsuri similare...de mai multi ani , cic se acorda in functie de veniturile impozabile, prin urmare nu aveti ce plati din mana...daca nu ati relizat venituri impozabile 12 luni inainte de nastere nu beneficiati
O persoana care a nascut in 13.02.2012 poate beneficia de concediu crestere copil pana la 2 ani?sau un singur an.
Multumesc1
Potrivit OUG nr.111/2010, art. 2 (1), incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
......
Dvs. alegeti daca doriti CCC pana la 1 an sau pana la 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil xela1 xela1 Buna seara, Am si eu o intrebare referitoare la indemnizatie: Am lucrat pana in luna a7a 2011, dupa ce mi-am dat demisia am aflat ca sunt gravida, daca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului Thora Thora Am o rugaminte daca se poate sa ma ajutati. Cumnata mea se afla in CIC pana in 5 februarie 2012, cand copilul implineste 2 ani. Vor sa mai aibe un copil dar nu ... (vezi toată discuția)