avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Eroare validare D394
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Eroare validare D394

Buna ziua!

Heeeelp! :((

Ati intalnit, cumva, situatia in care .pdf-ul "intelighent" #-o al D394 nu permite validare dupa ce s-a importat fisierul .txt care contine peste 500 de linii (clienti)?

(Dupa onor anaf, la greaua facere a acestei declaratii, se pare ca nu a existat ideea ca poti avea mai multi de 500 de clienti... Sau, a uitat sa spuna ca la peste 500 de clienti, tb sa mai facem o firma noua... :hm: )

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2012
ContSters238039, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters238039 , utilizator 10:31, 27 Martie 2012
pdf-ul inteligent nu permite un nr prea mare de inregistrari. Se poate folosi softul J in cazul in care puteti sa generati xml-ul.

Daca nu aveti xml si puteti sa generati cumpararile si vanzarile in fisiere xls, puteti sa imi dati mesaj privat si va pot ajuta sa generati xml-ul apoi pdf-ul. As scrie aici dar e posibil sa se interpreteze ca reclama....
Multumesc mult!
Am reusit sa "pacalesc" situatia. ;) B-)

Problema era ca, peste numarul de linii mai mare de 500, .pdf-ul "inteligent" nu mai vrea sa calculeze totalurile la baze si TVA-uri aferente. De ce? Ma abtin sa mai zic si de ce... pt ca e tabu situatia. Tipic anaf, si-atat. Iar, ca sa te impinga sa le aduni cu mana... fro 800 si ceva de pozitii, eheee... munca fizica e pt tractoare, draga anaf...

Problema mea intervenea pt ca nici nu reuseam sa deschid DUKIntegrator (care nu se deschide decat cu Java TM platform) si nici sa pun cu mana totalurile in .pdf-ul "inteligent", pt ca... "nu se poate". Clasic. Trebuie sa fie mereu ceva care "nu se poate"... Adica, nu aveam nici o cale de a semna un pdf.

Apoi, am reusit sa deschid DUKIntegrator (softul J) pe un alt calc. Primul pe care il instalasem si care m-a chinuit avea scame pe creier (probabil ceva incompatibilitati care imi blocheaza Java, date de frun alt soft minune cu care imi usurez muncile. Inca n-am reusit sa-l identific, dar daca-l prind, la cat mi-a dat de lucru... il defiintez. :fight:)

Solutia:

Am importat in .pdf-ul lor inteligent .txt-ul exportat din conta, am salvat (neaparat, SALVARE!) si apoi am generat .xml-ul asa, fara sa am totaluri in .pdf. L-am generat la intamplare, ca sa vad ce iese.

O data cu generarea .xml-ului, (minune! :stunned:) totalurile au fost facute automat prin .xml. (Ahaaa, daca .xml-ul le are, inseamna ca si .pdf-ul care l-a generat le "stie". Si-atunci, de ce nu apar in .pdf? Asteptam sa se mai destepte careva si sa repare si acest bug in .pdf-ul... inteligent!)

Am importat.xml-ul in DUKIntegrator, iar de acolo a fost simplu, pt ca am putut sa semnez si am obtinut .pdf-ul de care aveam nevoie.

Multumesc pentru idee d-lui lucianrosca! :)
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2012
ContSters238039, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii si rectificative Mircea1990 Mircea1990 Buna ziua! Poate e o intrebare stupida, dar totusi am s-o pun: - in conditiile in care, in mod normal, pentru a depune declaratia lunara 112 firma noastra ... (vezi toată discuția)
Decl 100 iisein iisein nu o pot trimite mi se spune ca fisierul este corupt (vezi toată discuția)
Declaratia 112 actualizata: ultima versiune: soft a (versiunea 12/20.07.2011), soft j (versiunea 1.5.0/18.07.2011) Valentin_buzau Valentin_buzau [b]DECLARATIA 112 actualizata: ultima versiune: Soft A (versiunea 12/20.07.2011), Soft J (versiunea 1.5.0/18.07.2011)[/b] Descarca de aici: ... (vezi toată discuția)