avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Coautor fara voie, furt de identitate?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Coautor fara voie, furt de identitate?

Buna ziua.

Va deranjez cu o intrebare: Daca cineva m-a trecut drept coautor al unui articol la care nu am contribuit si despre a carui existenta nici macar nu am stiut, se considera furt de identitate? Mentionez ca articolul a fost si publicat. Ce masuri se pot lua intr-o asemenea situatie?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 13:21, 30 Martie 2012
Inainte de orice, asigurati-va ca nu este o coincidenta de nume si prenume (exista zeci de cazuri daca va uitati intr-o carte de telefon) care se poate proba prin confruntarea CNP-ului unic pentru fiecare persoana si apoi puteti proceda la luarea altor masuri cum ar fi introducerea unei actiuni in vederea obtinerii despagubirilor morale/materiale pentru utilizarea numelui fara acordul dvs.
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prenumele tatalui inversate in certificatul de nastere eliberat in uk daniel_enachi daniel_enachi Buna ziua M-am lovit de curand de o problema pe care personal o consider absurda, prin natura ei. Astfel, fetita mea s-a nascut in Anglia, avand certificat ... (vezi toată discuția)
Ce calitate are persoana din "spatele" unui pfa dan1111 dan1111 Sunt PFA si, in procesul intocmirii unei declaratii necesara la DGFP m-am confruntat cu o formulare. Intreb: Eu, persoana particulara Nume, Prenume, CNP ce ... (vezi toată discuția)
Pot sa dau in judecata un reporter care mi-a scris numele intreg intr-un ziar online ? RazvanCr RazvanCr Buna ziua, Am o mica problema. Acum ceva timp am fost implicat intr-un accident auto (din vina mea). Un domn reporter de la un ziar s-a gandit sa faca un ... (vezi toată discuția)