avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Escrocherie, facuta cu cap?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Escrocherie, facuta cu cap?

Am dat de curand peste o serie de siteuri, care au ca momeala Licitatia online a unor produse.
Sa scurtez putin din continut si sa trec la subiect. Ei spre exemplu baga in licitatie un produs, de exemplu un Laptop care au si scris sub el ca el valoreaza in magazin 2000 Ron. S-a licitat pentru acest produs 70.58 Ron.
Poate vi se pare foarte putin asa si este dar, pretul real licitat este de 7.058 Ron.

Ideea sitului este in felul urmator. Ei scot la vanzare un anumit numar de credite care se cumpara cu cardul/sms sau alte metode bancare. Spre exemplu 500 Credite = 450 Ron.

Si dupa ce cumparam, ne inscriem intr-o licitatie. Spre exemplu licitam la un iPhone care porneste de la 1Ron si la fiecare click pe butonul licitatiei se adauga 0.01 Ron, si ei iti iau cate un credit adica aproximativ 1Ron.

sa zicem ca acel iPhone cu ajutorul altor licitatori online ajunge la pretul de 46.78 RON..dar surpriza acel Norocos castigator primeste iPhoune-ul prin curierat cu factura dar pretul pe factura este de 46.78 Ron si la asemnea pret m-ar interesa ce impozit platesc ei? cand adevarata suma la acel iPhone care a intrat in contul lor este 4.678???

Asta nu este o escrocherie?
Nu este frauda?

Daca mi se permite am sa vin cu acele situri si o serie de print screenuri.
Cel mai recent răspuns: ion_maitre , utilizator 23:48, 17 Martie 2009
imi cer scuze ca scriu pe fuga :

Am studiat problema pentru ca un client m-a solicitat in efectuarea unui demers vizand recuperarea unor sume "aruncate" pe licitatii online . .Sansele ca sumele sa fie recuperate pe cale judiciara sunt mici in ciuda faptului ca :
obiectul de activitate a firmelor care se ocupa cu licitatiile online pe baza de credite nu este mentionat corect la REGISTRU COM ; FIRMELE ar fi trebuit sa aibe in obiectul de activitate " jocuri de noroc " pentru ca asta este mai degraba "acest gen de licitatie" . Vidul legislativ este exploatat intens de firmele de licitatii online..de acest gen.

ABSOLUT Toate site-urile de licitatii on-linecare au inceput sa apara ca ciupercile au un CONTRACT electronic si un regulament care odata acceptate de "un utilizator FRAIER" functioneaza ca o lege a partilor.CEEA CE omit sa spuna sau sa clarifice regulamentele site-urilor sunt faptul ca in licitatie pot interveni scripturi informatice -BOTz-i care liciteaza FALS cu scopul de a prelungi durata licitatiei pana cand aceasta devine profitabila EXCLUSIV firmei fata de numarul licitatorilor care de fapt isi cheltuie instantaneu sumele pe care le liciteaza .
Regulamentul site-urilor se adreseaza doar SUBIECTILOR UMANI (sugerand de fapt ca IN CADRUL UNEI LICITATII POT EXISTA DOAR SUBIECTI UMANI (care pot avea un singur cont bla bla bla... )si nu artificiali (Acele scripturi cu care se creaza BOTI licitatori).
Chiar daca in cadrul licitatiei ar fi numai licitatori SUBIECTI UMANI , tot nu ar putea exista garantia unei adevarate licitatii ...

Astfel putem vorbi de anumite aspecte care tin de INSELACIUNE si de publicitate mincinoasa.
[ link extern ]
[ link extern ] /
Se aplica urmatoarea situatie sau mai degraba cea legata de joc de noroc?

Art. 36.(ord 99/2000) - Sunt considerate practici comerciale interzise:
a) vânzarea piramidală, vânzarea practicată prin procedeul denumit "bulgăre de zăpadă" sau orice alte procedee similare care constau în special în a oferi produse/servicii consumatorilor făcându-i să spere că le vor obţine fie cu titlu gratuit, fie la un preţ redus faţă de valoarea lor reală şi condiţionând vânzările de plasarea contra plată de bonuri, tichete, cupoane ori a altor titluri similare către terţi sau de colectarea de adeziuni sau subscrieri;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impotriva siturilor de micro licitatii. Mikulas69 Mikulas69 Buna ziua, am citit mult pe internet in legatura cu siturile de micro licitatii ca smslicitatie.ro, pretbomba.ro si altele. Nu se poate face nimic inpotriva ... (vezi toată discuția)
Licitatii online Irina Carina Irina Carina Cred ca multi dintre noi am intrat pe un site de licitatii online si ne-am intrebat cat de corecte sunt! Ce parere aveti chiar se castiga produse la preturi ... (vezi toată discuția)
Pret bomba Hunyadi Ilona Hunyadi Ilona Buna seara, Puteti sa-mi spuneti daca acest site, intitulat "pretbomba.ro" unde se tin licitatii la preturi extrem de mici, este ceva legal? Multumesc,:hm: (vezi toată discuția)