avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... salariu de referent in loc de consilier
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

salariu de referent in loc de consilier

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati si pe mine. Sunt functionar pe post de referent, dar am studii superioare de lunga durata. Am 2 colegi, care au absolvit facultatea dupa angajare (inainte aveau doar colegiu, scurta durata), deci acum au acelasi nivel de studii ca si mine. Ei au devenit dupa absolvire consilieri, eu am ramas referent, desi eu am absolvit facultatea inainte de angajare. La personal n-am primit nici un raspuns satisfacator legat de aceasta problema, pentru ca totusi este o diferenta de salar.

Va rog frumos, sa-mi spuneti, daca stiti ce solutii ar fi pentru mine de a avansa in clasa, si am dreptul sau nu la avansare, sau m-am "blocat" pe acest post de referent. Mentionez ca urmez si masterat momentan. As vrea sa stiu daca ma va ajuta acesta sa-mi transforme postul si sa fiu consilier sau nu.
Sunt sigura, ca mai sunt in afara de mine si altii, care sau blocat pe post, si au studii de lunga durata, pentru ca dupa absolvire n-au avut posibilitati de alegere intre posturile scoase la concurs de catre primarii, institutii publice, etc.
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:07, 26 Noiembrie 2008
amalia, bineinteles ca ai dreptul sa avansezi numai ca nu ti se transforma postul din referent in consilier ci va trebui sa astepti examenul de promovare conform planului de organizare a acelei insitutii.multa bafta .pt mai multe detalii vezi legea privind statutul functionarului public
Funcţionarii publici vor putea fi promovaţi în grad profesional în anul 2008 pe bază de examen sau concurs, în limita funcţiilor publice rezervate promovării din planul de ocupare a funcţiilor publice şi în limita fondurilor bugetare aprobate, cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, până la data de 15 decembrie 2008.
Vedeti HG nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici,
[ link extern ]

modificata prin HG nr. 1173/2008 - modificarea HG nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici , www.avocatnet.ro/content/art...
Va multumesc elis si valicu1 pentru informatii!
Trebuie sa mai adaug ca momentan sunt in concediu de maternitate din septembrie 2007 si in aprilie 2009 voi naste inca un copil, deci contractul de munca este suspendat. Intrebarea este: momentan pot sa fac ceva, ca la urmatorul copil sa am deja salarul corespunzator promovarii si sa primesc indemnizatie de crestere a copilului de 85%? Sau doar cand ma intorc la servici pot participa la concurs de promovare (abia in martie 2011)?

Multumesc anticipat pentru lamuriri!
Legea 188 este o lege tampita gandita pentru interesul financiar al unor institutii de invatamant cum ar fi SNSPA
Si eu sunt intr-o situatie asemanatoare si de cateva luni port discutii contradictorii cu sefii mei
Nu vei reusi nimic suntem legati de postul de referent pe viata
Masteratul nu se ia in consideratie pentru ca zic ei nu este o forma de invatamant superior este o specializare
Si uite asa stau si privesc cum unii care au facut facultatea din colt si care nu au nici o experienta devin inspectori si consilieri .
Singura solutie ar fi sa dam in judecata si poate un judecator cu capul pe umeri sa faca putina dreptate
Noi care am terminat facultatea inainte de angajare nu avem dreptul la promovare prin transformarea postului ci numai prin concurs doar daca institutia scoate un post la concurs .In acest caz poti participa fiind considerata nou venita in institutie.
brumaramalia a scris:

Va multumesc elis si valicu1 pentru informatii!
Trebuie sa mai adaug ca momentan sunt in concediu de maternitate din septembrie 2007 si in aprilie 2009 voi naste inca un copil, deci contractul de munca este suspendat. Intrebarea este: momentan pot sa fac ceva, ca la urmatorul copil sa am deja salarul corespunzator promovarii si sa primesc indemnizatie de crestere a copilului de 85%? Sau doar cand ma intorc la servici pot participa la concurs de promovare (abia in martie 2011)?

Multumesc anticipat pentru lamuriri!


Functionarii publici ale caror raporturi de serviciu au fost suspendate in conditiile legii si care isi reiau activitatea incepand cu luna ianuarie 2008 vor beneficia de salariile de baza prevazute de Og nr.6/2007 modificata prin OG nr.9/2008, dupa parcurgerea procedurii de reincadrare aplicate functionarilor publici in anul 2005, cu avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Noiembrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea functionarilor publici corinastrenc corinastrenc Am o nelamurire! Daca poate cineva sa ma ajute: Am absolvit studii superioare, după aceea m-am incadrat in functia de referent , clasa III, grad asistent, ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa danacaterina danacaterina buna ziua, Am absolvit in februarie 2018 Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative , specializarea Drept . Tinând cont ca la momentul actual sunt ... (vezi toată discuția)
Promovare functionar public tandrei1 tandrei1 Angajat bugetar, referent principal cu studii medii, vechime in functie peste 20 ani. Am terminat Facult de Manag-Fin , specializarea management, 3 ani cu ... (vezi toată discuția)