avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie de gratar!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie de gratar!

Buna ziua,
Imi cer scuze in primul rand daca nu este topicul unde trebuie sa postez aceste intrebari.

Stau la curte si avand in vedere ca a venit "vara" in weekenduri ma fac cate un gratar cu amicii, pana acum nu am avut probleme insa unul din vecini care nu ma are la inima incearca sa imi faca probleme cu orice ocazie o are.
Ultima gaselnita este faptul ca fumul de la gratarul pe care il fac in curte il deranjeaza si m-a amenintat ca imi va face plangere la politie sau mai rau ma va da in judecata.
As dori sa stiu daca exista o lege care sa ma apere sau sa ma invinovateasca tinand cont ca nu sunt singurul care face ocazional cate un gratar in curtea personala.
Alta intrebare ar fi daca exista autorizatie pentru asa ceva si daca da cum as putea sa o obtin pentru a nu avea probleme ulterior.

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2012
marasescuc, utilizator
Cel mai recent răspuns: Razvanbobe , utilizator 17:33, 2 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orice activitate pe care o desfasurati pe proprietatea dvs. nu trebuie sa tulbure buna vecinatate, ordinea si linistea publica. In caz contrar veti fi sanctionat contraventional.
lucian huzum a scris:

Orice activitate pe care o desfasurati pe proprietatea dvs. nu trebuie sa tulbure buna vecinatate, ordinea si linistea publica. In caz contrar veti fi sanctionat contraventional.


Deci daca prin faptul ca eu fac gratar si pe el il deranjeaza pot sa ma tresesc cu amenda de la politie pentru ca i-am tulburat linistea prin activitatea pe care am desfasurat-o?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sincer vorbind, nimanui nu ii place sa fie pus la afumat ... Asa cum v-am spus puteti face orice pe proprietatea dvs. atata timp cat nu contravine normelor de convietuire pasnica, ordinii si linistii publice. Poate daca ati incerca sa aveti o relatie mai amiabila cu vecinul dvs. nu ar ajunge sa va reclame pentru un fum de gratar. Este numai o sugestie, nevinovata ....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti conform carei legi as putea sa reclam un vecin, care sta la parterul unui bloc, si are o gradina proprietate personala, unde face gratre, tot fumul intrand la mine in casa, deoarece stau la etajul. Pe cale amiabila am incercat sa-i explic, dar se pare ca nu-l intereseaza.
Va multumesc!.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti formula o reclamatie la sectia de politie locala de care apartineti. Ceea ce spuneti dvs. este o incalcare a prevederilor legii nr. 54/2012 si se sanctioneaza contraventional.

Alte discuții în legătură

Gratar la bloc dragodado dragodado buna ziua. stau intr_un bloc care la parter are apartamente cu mici curti in care proprietarii mai nou fac gratar aproape in fiecare seara creand disconfort ... (vezi toată discuția)
Gratar tescan elena tescan elena Buna ziua, locuiesc intr-un cartier rezidential la parterul unui bloc. Am cumparat apartamentul impreuna cu o gradina de cca 80 de metrii patrati cu latime de ... (vezi toată discuția)
Deranjat de fumul gratarului Octopus Octopus Buna ziua, Intr-o dimineata, la ora 6, vecinii din curtea de vis-a-vis de blocul meu au inceput sa coaca ardei pe gratar, facand un fum foarte dens care se ... (vezi toată discuția)