avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calculul indemnizatiei pt. cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calculul indemnizatiei pt. cresterea copilului

Buna ziua!
Sunt in concediu de crestere a copilului, fetita mea s-a nascut in decembrie 2007.
As dori sa aflu daca pentru calcularea indemnizatiei mele incepand cu 1 ianuarie 2009 se vor lua in calcul veniturile de pe ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului sau cele din ultimele 12 luni anterioare datei de 1 ianuarie 2009 (adica cei 600 lei primiti de la stat).
Va multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:42, 25 Noiembrie 2008
Din cuprinsul ultimelor modificari aduse OUG nr.148/2005, ar rezulta ca se vor lua in calcul ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului.
Va multumesc mult pentru raspuns!
Am intrebat pentru ca intr-un articol din ziarul Ziua am citit ca doamna Mariana Campeanu a declarat urmatoarele: "Referindu-se la mamele care sunt deja acasa de cel putin 12 luni, si primesc 600 de lei, Campeanu a afirmat ca acestora li se va face media veniturilor si vor primi, in consecinta aceeasi suma de 600 de lei." ceea ce nu mi se pare deloc corect avand in vedere ca ideea initiala era ca indemnizatia sa fie calculata in functie de salariu. Dar avand in vedere ca traim in Romania, orice e posibil!
Stiti cumva daca au aparut normele metodologice?
O seara buna!
Inca nu au aparut acele norme ... exista un proiect care este in dezbatere :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de maternitate - cum se calculeaza in acest caz? Silvia  Aldea Silvia Aldea As dori sa aflu cum se procedeaza in cazul in care o persoana care a nascut si a beneficiat de concediul pentru cresterea copilului de pana la 2 ani si ... (vezi toată discuția)
85% din salariu, indemnizatie? IgnatK IgnatK Buna! Eu sunt sunt o mamica care are multe nelamuriri in legatura cu acesta lege. Situatia mea actuala este urmatoarea: in prezent sunt in concediu de ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului? uditza uditza In luna aprilie 2008 am nascut o fetita si de atunci sunt in concediu de crestere a copilului. Noua lege prin care am dreptul la o indemnizatie de 85% din ... (vezi toată discuția)