avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contract CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contract CIM

Buna ziua.
Un CIM incheiat pe perioada determinata de 2 luni poate inceta in baza art 31 alin (1)? Sau nu mai e valabila incetarea in perioada de proba?
Cel mai recent răspuns: Andrei Gica , utilizator 13:28, 9 Aprilie 2012
Buna ziua,

In cazul in care ati stipulat in contract perioada de proba, atunci contractul poate inceta in perioada de proba.


Cu stima,
Ionita Florin
Art.31 alin.1 C.mun. nu constituie temei de drept al incetarii unui raport de munca ... orice tip de c.i.m. poate inceta pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba ...

In speta, fiind un c.i.m. pe durata determinat de 2 luni , acesta poate inceta in timpul perioadei de proba (5 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mică de 3 luni).

Art.31 alin.3 C.mun. nu face distinctie intre tipurile de c.i.m. care pot inceta pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba.
Va multumesc pentru raspunsuri
Buna ziua.
Care este articolul si legea ce stabileste durata perioadei de proba in functie de durata contractului incheiat pe perioada determinata?
Codul Muncii la art.85 reglementeaza duratei perioadei de proba in cazul unui contract individual de munca incheiat pe durata determinata.

Art. 85 Salariatul încadrat cu contract individual de muncă pe durată determinată poate fi supus unei perioade de probă, care nu va depăşi:
a) 5 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mică de 3 luni;
b) 15 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă cuprinsă între 3 şi 6 luni;
c) 30 de zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mare de 6 luni;
d) 45 de zile lucrătoare în cazul salariaţilor încadraţi în funcţii de conducere, pentru o durată a contractului individual de muncă mai mare de 6 luni.

Alte discuții în legătură

Revisal-urgent sallai sallai daca angajez pe perioada de proba de 30 de zile, contractul de munca este pe perioada determinata sau se poata pe perioada nedeteminata? multumesc (vezi toată discuția)
Concediere fara motivare pgabriel28 pgabriel28 buna seara. pe data de 5 iunie am semnat un contract indiv de munca cu Billa Romania pe o perioada de 3 luni.pe data de 17 iunie mi sa comunicat ca ar fi cazul ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba madi60 madi60 Vreau sa angajez o persoana si o supun mai intai la o proba. 1. Cat poate fi maximum perioadei de proba ? 2. Dupa ce s-a terminat perioada de proba, ... (vezi toată discuția)