avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Deconectare fãrã preaviz
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Deconectare fãrã preaviz

Bună ziua! Ieri mi s-a întâmplat un lucru extrem de neplăcut: am fost deconectat de la rețeaua electrică. E adevărat că aveam o factură neplătită care depășise data scadentă, dar nu primisem preavizul, cum știu că e normal. Ironia e că tocmai plecam să plătesc factura când a venit să ne taie curentul . Domnul nu a vrut să mă înțeleagă că nu am primit preavizul și că mă duceam să plătesc exact în aceeași zi, și nu m-am mai contrazis cu el, zicându-mi că nu se poate și ne-a deconectat. Am plătit atunci factura, am fost la sediu și am confirmat plata, iar după câteva ore a venit domnul și ne-a reconectat, spunându-mi că trebuie să-mi vină o factură în jur de 280 lei pentru deconectare și reconectare.Am fost azi la postă să văd ce s-a întâmplat cu preavizul, deoarece cei de la CEZ sustineau că l-au trimis. Doamna de la poștă azi mi-a dat plicul, zicându-mi că a venit ieri și a pus în fața mea ștampila pe plic cu data de ieri. Data plecării din București e 22.03. Ce pot să fac, pt că nu mi se pare corect să plătesc factura de deconectare și reconectare, eu primind preavizul azi. Domnul care mi-a tăiat curentul nu a procedat la fel cu toti clienții care erau în situația mea, eu știind 2 cazuri concrete. Vă mulțumesc și sper să mă ajutați.:(
Cel mai recent răspuns: vlsanna , utilizator 13:46, 30 Martie 2012
CAutati-va contractul si verificati daca aveti in el ce am gasit pe site-ul CEZ:


Dacă factura şi penalităţile datorate nu au fost achitate, după 35 de zile de la data scadenţei, furnizorul transmite consumatorului un preaviz (document distinct de factură, care se transmite numai consumatorilor care nu şi-au achitat factura în termenul legal), iar după 45 de zile de la data scadenţei, dar nu mai devreme de 5 zile de la data transmiterii preavizului, poate întrerupe furnizarea energiei electrice.


[ link extern ]

Pe site-ul CEZ mai scrie ceva care in opinia mea va poate ajuta sa rezolvati cu CEZ fara sa ajungeti la Protectia Consumatorilor:


IMPORTANT:
Consumatorul preavizat trebuie să facă dovada plăţii înainte ca furnizorul să procedeze la aplicarea măsurii de sistare a furnizării energiei electrice. În cazul în care modalitatea de plată este: la bancă, prin transfer bancar în contul furnizorului, prin card bancar sau prin orice alt mod prevăzut în dispoziţiile legale privitoare la plată, acceptat şi practicat de furnizor, iar plata se face în perioada de preaviz de deconectare pentru neplată, consumatorul are obligaţia ca în termen de maximum două zile de la efectuarea plăţii, să transmită furnizorului în copie actul prin care face dovada efectuării acesteia, pentru evitarea întreruperii alimentării. (Conform Regulamentului de furnizare a energiei electrice la consumatori, aprobat prin HG1007/2004, Art.151, alin 2).


Faceti cerere de anulare a facturii de deconectare / reconectare si povestiti ce ne-ati spus noua, anexati copie dupa plicul cu data postei si dupa chitanta pe care ati primit-o cand ati achitat facura de consum - astfel se va vedea ca este o zi intre data de pe plic si data achitarii.
In caz ca nu primiti un raspuns favorabil, puteti face, zic eu, reclamatie la Protectia Consumatorilor.

Sa aveti grija de originale.
Multumesc. Am făcut întocmai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi utilitati persoane decedate boris90 boris90 Salut Caut un raspuns pentru urmatoarea situatie In 2002 bunicul a decedat iar casa de vacanta a fost vizitata ocazionl de unul dintre fii care a si ... (vezi toată discuția)
Deconectare cez oltenia Matei188 Matei188 Bună ziua Sunt Matei Ivan și am o bunică în Satul Tecuci Com Balaci jud. Teleorman care are contract de furnizarea energiei electrice cu CEZ. ... (vezi toată discuția)
Taxa deconectare/reconectare energie electrica Luena Luena Buna seara Ma confrunt cu următoarea problema: am fost debransata de la energia electrică fara o notificare sau preaviz, in prealabil. Acum, trebuie sa ... (vezi toată discuția)