avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Deconectare CEZ Oltenia
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Deconectare CEZ Oltenia

Bună ziua
Sunt Matei Ivan și am o bunică în Satul Tecuci Com Balaci jud. Teleorman care are contract de furnizarea energiei electrice cu CEZ. Problema este că ea nu stă peste iarnă la țară, vine la Bucuresști. De acea am convenit cu furnizorul să aibă adresa de facturare la București.
În mod normal când vine factura la București îi telefonăm bunicii și se duce să plătească. Ultima factură venită e din mai. Luna trecută ne-a tot sunat bunica, pt că știa că trebuie să vina factura, dar n-a venit. N-am primit nici aviz încă și am aflat ca la începutul săptămânii acesteia i s-a tăiat cablul de alimentare de către CEZ.

Mă înfurie în ultimul hal bătaia aceasta de joc a companiei CEZ care cred că este făcuta intenționat pentru încasarea taxelor de conectare/ deconectare ( în total vreo 450ron). Aș vrea să știu dacă putem cere în instanță restituirea taxelor de conectare luate abuziv pentru că NU am primit la București nici aviz nici factura pe lunile Iunie Iulie August.Posta romana e furizor de servicii către CEZ nu către mine și cred că e obligația lor să își verifice furnizorii.

Cel mai recent răspuns: Matei188 , utilizator 15:46, 6 Septembrie 2013
O metoda sigura de anuntare e emiterii si primirii facturii este cea prin email. Majoritatea furnizorilor de utilitati practica aceasta metoda.
Notificati furnizorul sa va demonstreze ca au trimis factura prin posta si apoi ati putea incerca o actiune in instanta dar cu putine sanse.
Daca ati vazut ca nu v-au mai venit facturi din luna mai de ce nu ati contactat furnizorul sa vedeti ce s-a intamplat?
Da, am făcut asta ,dar post mortem :)
A trecut un nene de la ei acum 2 săptămâni să citească contorul n-a zis nimic. M-au mai prins odată în iarnă și mi-au tăiat firul pentru o restanță de 50 de lei. Aia am înțeles că a fost prosia mea și n-am plătit la timp, dar aveam hartiile și facturi și preaviz, acum n-am nici facturi nici preaviz

E bunicămea, n-am stat toate ziua după ea să o păzesc dece așa și pe dincolo. mai sunt și alte griji, plătesc ce primesc în cutia poștală.
Eu dacă prind un strain pe strada îi dau banii și factura și îl trimit sa le plătească, dacă nu le plătește e vina mea sau a strainului?
Mă duc la CEZ și îmi arată că a dat plicurile poștei aia e dovadă că a ajuns la mine?
Furnizorul trebuie sa aiba un borderou care sa demonstreze ca facturile au fost trimise clientilor.
Nu cunosc ce tip de trimitere este cea a facturilor, recomandata sau simpla, dar banuiesc ca la "primire" trebuie sa existe si acolo o evidenta a "trimiterilor" iar oficiul postal care a primit plicul trebuie sa demonstreze ca a predat plicul.
Puteti sa intrebati si la oficiul postal de care apartineti cum puteti afla daca v-a fost pus in cutia postala un plic de la un anumit expeditor.
Mi-e frică să nu-mi dea JET poșta pt că eu n-am nici un contract cu ei. Nu văd ce ce ar trebui să îmi dea mie explicații, dar o să încer cum m-ai sfătuit.
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deconectare fãrã preaviz vlsanna vlsanna Bună ziua! Ieri mi s-a întâmplat un lucru extrem de neplăcut: am fost deconectat de la rețeaua electrică. E adevărat că aveam o factură ... (vezi toată discuția)
Taxa deconectare/reconectare energie electrica Luena Luena Buna seara Ma confrunt cu următoarea problema: am fost debransata de la energia electrică fara o notificare sau preaviz, in prealabil. Acum, trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Instiintare politie prin posta anso1 anso1 Am primit un aviz postal in cutie fara a sti expeditorul, de buna credinta am ridicat plicul, care era de la IJPolitie TL si care imi cerea sa instiintez cine ... (vezi toată discuția)