avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Inca nu am primit hotararea instantei desi au trecut 3 ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Inca nu am primit hotararea instantei desi au trecut 3 luni de la pronuntare

Au trecut mai bine de trei luni si inca nu am primit Hotarirarea definitiva si irevocabila de divort .Raspunsul invocat de de avocat este ca ,inca nu a fost redactata de judecator.Va rog stie cineva sa-mi spuna daca acest lucru poate fi adevarat ?sau este doar faptul ca acest domn are treburi mult mai importante decit a rezolva aceasta problema pentru care a fost platit. Daca este asa cum trebuie sa procedez pentru a sti adevarul?Va multumesc in eventualitatea ca cineva imi va raspunde .
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:01, 4 Aprilie 2012
Da, este adevarat. Termenul este de 30 de zile, insa in practica redactarea poate dura si mai mult de patru luni. Dvs. va puteti adresa instantei pentru urgentarea redactarii hotararii de divort.
Multumesc Gabrielle si cum poate fi aceasta adresare? Printr-o cerere scrisa ? trebuie sa o fac personal? Pot desemna pe cineva ?
Redactati cererere catre presedintele instantei care a pronuntat hotararea prin care solicitati urgentarea redactarii si comunicarii hotararii
Cererea o depuneti fie direct la arhiva instantei cu numar de inregistrare ,sau puteti trimite inclusiv prin email-ul instantei
multumesc Ynocentta dar cum pot afla numele presedintelui instantei care a pronuntat hotarirea ? intrucit eu nu sunt in tara si avocatul nu mi-a nici un detaliu asupra cestui lucru.De pe site-ul judecatoriei ?Trebuie sa invoc un motiv major pentru aceasta urgentare ?
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2012
miliuta, utilizator
Trebuie sa va adresati presedintelui completului care a judecat cauza. Dvs. va trebuie numai numarul de dosar.

Sigur ca puteti motiva cererea respectiva.

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca divort deborahramon deborahramon buna ziua ma intereseaza daca instanta ieri a pronuntat ca sunt divortata in cat timp se redacteaza sentinta si daca pot face ceva pt a o urgenta [editat ... (vezi toată discuția)
Cerere de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti ContSters247399 ContSters247399 am si eu o intrebare. de cate ori se pot face cereri de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti?? am facut o cerere deja si astept si nu a venit ... (vezi toată discuția)
Cat timp mai trebuie sa astept pt ca judecatorul sa dea motivatiile deciziei luate? okdaniok okdaniok La un proces civil,Curtea de apel a dat decizia civilă in data de 07.10.2012. Intrebarea mea este: cat timp mai trebuie sa astept pt. ca judecatorul sa dea ... (vezi toată discuția)